Skip to main content
Noedels met biefstukpuntjes en Thais basilicum
Noedels met biefstukpuntjes en Thais basilicum

Noedels met biefstukpuntjes en Thais basilicum

met broccoli en zoetzure komkommersalade

Met deze salade waan je je zo in Thailand. De biefstukpuntjes breng je op smaak door ze te bakken met een zoet-zout sausje van honing, vissaus en sesamzaadjes. Thais basilicum heeft een zoete smaak met een vleugje anijs – heel anders dan je gewend bent van het basilicum dat je gebruikt om je pasta of lasagne op smaak te brengen.

Allergenen :
Vis
Gluten
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

20 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Noedels

(Bevat: Gluten)

5 gram

Thaise basilicum

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

100 gram

Biefstukpuntjes

2.5 gram

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

2 el

Honing

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2948 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers37.9 g
Vezels8 g
Eiwitten39 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Saladekom
Wok
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in blokjes. Verhit de vissaus en honing samen in een steelplan op laag vuur en laat dit in 10 minuten zachtjes inkoken.

Salade maken
2

Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Maak in een saladekom een zoetzure dressing van per persoon 2 el wittewijnazijn en 1 el suiker. Meng de dressing met de komkommer en zet apart. Schep af en toe goed om, zodat de dressing goed intrekt.

Koken
3

Kook de broccoli, afgedekt, 4 – 6 minuten in de pan met deksel. Voeg in de laatste 3 – 4 minuten ook de noedels toe aan de pan en kook mee met de broccoli. Giet daarna af, spoel af met koud water en laat uitstomen zonder deksel. Ris ondertussen de blaadjes van het Thaise basilicum en snijd in dunne reepjes.

Wokken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Voeg de broccoli, de noedels, het Thaise basilicum en de sesamolie toe. Meng alles goed en verwarm nog 3 – 4 minuten.

Biefstuk bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstukpuntjes 1 – 3 minuten. Giet eventueel vrijgekomen vocht af en voeg vervolgens de sesamzaadjes, de vissaus en de honing toe. Meng alles goed en verwarm het geheel kort.

Serveren
6

Verdeel de broccoli en noedels over de borden. Schep de biefstukpuntjes en de saus erop. Serveer de zoetzure komkommersalade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Quinoasalade met avocado en alfalfa

Quinoasalade met avocado en alfalfa

met sesam-sojadressing en koriander
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Zelfgemaakte loempia's met kip

Zelfgemaakte loempia's met kip

met zoetzure komkommer en chilisaus
Banaanpannenkoeken

Banaanpannenkoeken

met kaneel en honing
Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot
Vlees- en gevogeltekwartet

Vlees- en gevogeltekwartet

met kip in spek, biefstukpuntjes, fazantworstjes en wildzwijnburgers met uienchutney
Limousinburger met pittige groene peper en piccalilly

Limousinburger met pittige groene peper en piccalilly

met aardappelpartjes en salade
Smoothie met banaan

Smoothie met banaan

met kokosmelk en dadelstukjes
Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

met pandanrijst en zoetzure komkommer
Spinazie-komkommersalade als extra

Spinazie-komkommersalade als extra

Bijgerecht | met sesam-soja dressing en zwart sesamzaad
Rundvleesburger met gebakken ui, spek en comté

Rundvleesburger met gebakken ui, spek en comté

met aardappeltjes en komkommersalade
Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

met komkommer, verse munt en zoet-pittige chilisaus
Kip-teriyaki-spiesjes

Kip-teriyaki-spiesjes

met gegrilde aubergine en basmatirijst
Varkenshaas met champignonroomsaus

Varkenshaas met champignonroomsaus

met rijst en broccoli
Noedelbowl met rundvlees in Vietnamese stijl

Noedelbowl met rundvlees in Vietnamese stijl

met komkommer, wortel en pinda's
Griekse salade met gebakken feta

Griekse salade met gebakken feta

met little gem en krieltjes in de schil met tomatentapenade
Bijgerechten

Bijgerechten

met gratin, sperziebonen, doperwten en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla