Skip to main content
Noedels met biefstukpuntjes en Thais basilicum
Noedels met biefstukpuntjes en Thais basilicum

Noedels met biefstukpuntjes en Thais basilicum

met broccoli en zoetzure komkommersalade

Met deze salade waan je je zo in Thailand. De biefstukpuntjes breng je op smaak door ze te bakken met een zoet-zout sausje van honing, vissaus en sesamzaadjes. Thais basilicum heeft een zoete smaak met een vleugje anijs – heel anders dan je gewend bent van het basilicum dat je gebruikt om je pasta of lasagne op smaak te brengen.

Allergens:
Fish
Gluten
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Broccoli

20 milliliters

Vissaus

(Contains: Fish)

½ unit

Komkommer

50 g

Noedels

(Contains: Gluten)

5 g

Thaise basilicum

5 milliliters

Sesamolie

(Contains: Sesame)

100 g

Biefstukpuntjes

2.5 g

Sesamzaad

(Contains: Sesame May be present: Tree nuts, Peanuts)

2 tablespoon

Honing

Not included in your delivery

2 tablespoon

Wittewijnazijn

1 tablespoon

Suiker

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2948 kJ
Calories705 kcal
Fat25 g
Saturated Fat3.5 g
Carbohydrate76 g
Sugar37.9 g
Dietary Fiber8 g
Protein39 g
Salt5.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Saucepan
Salad Bowl
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in blokjes. Verhit de vissaus en honing samen in een steelplan op laag vuur en laat dit in 10 minuten zachtjes inkoken.

Salade maken
2

Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Maak in een saladekom een zoetzure dressing van per persoon 2 el wittewijnazijn en 1 el suiker. Meng de dressing met de komkommer en zet apart. Schep af en toe goed om, zodat de dressing goed intrekt.

Koken
3

Kook de broccoli, afgedekt, 4 – 6 minuten in de pan met deksel. Voeg in de laatste 3 – 4 minuten ook de noedels toe aan de pan en kook mee met de broccoli. Giet daarna af, spoel af met koud water en laat uitstomen zonder deksel. Ris ondertussen de blaadjes van het Thaise basilicum en snijd in dunne reepjes.

Wokken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Voeg de broccoli, de noedels, het Thaise basilicum en de sesamolie toe. Meng alles goed en verwarm nog 3 – 4 minuten.

Biefstuk bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstukpuntjes 1 – 3 minuten. Giet eventueel vrijgekomen vocht af en voeg vervolgens de sesamzaadjes, de vissaus en de honing toe. Meng alles goed en verwarm het geheel kort.

Serveren
6

Verdeel de broccoli en noedels over de borden. Schep de biefstukpuntjes en de saus erop. Serveer de zoetzure komkommersalade ernaast.

More delicious recipes with similar ingredients

Smoothie met banaan, kokosmelk en dadelstukjes

Smoothie met banaan, kokosmelk en dadelstukjes

Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli en zongedroogde tomaten
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

met broccoli met gesmolten geitenkaas
Krieltjes in paprikasaus met kipworstjes

Krieltjes in paprikasaus met kipworstjes

met broccoli en witte kaas
Veggie + protein - Orzo met gekonfijte kippendij als extra

Veggie + protein - Orzo met gekonfijte kippendij als extra

met broccoli, pecorino en verse citroentijm
Aardappelpuree met zachtgekookt ei

Aardappelpuree met zachtgekookt ei

met broccoli en doperwten
Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

met kruidenroomkaas en tomatensalade
Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

met naan, spinazie en broccoli
Traybake met vegan vissticks

Traybake met vegan vissticks

met broccoli, zoete aardappel en zoet-pittige chilimayo
Romige pastaschotel met koolvis en broccoli

Romige pastaschotel met koolvis en broccoli

met een frisse salade van tomaat en veldsla
Milde viscurry

Milde viscurry

met volkoren noedels en broccoli
Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Op smaak gebracht met verse dille
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Scandinavische salade met mosterdschol

Scandinavische salade met mosterdschol

Met gebakken aardappelen
Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Met roerbakgroenten en rijst
Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten
Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Met geroosterde broccoli, cashewnoten en spiegelei
Geroosterde feta met honing en bataat

Geroosterde feta met honing en bataat

Met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla
Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Met yoghurt-komkommersaus

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

with basil mayonnaise, cherry tomatoes & bell pepper
Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

with crispy tortilla ribbons & cream cheese
Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

hidden courgette & spinach! | with Parmigiano Reggiano & pistachios
Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

with potato wedges & green beans
Hot Smoked Salmon Poké Bowl

Hot Smoked Salmon Poké Bowl

with avocado-mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

with rainbow salad & Thai basil
Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

with zhoug, corn & lime mayonnaise
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

with stir-fried pak choi, carrot & Romano pepper
Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

over cauliflower purée with arugula salad
Pasta Salad with Chicken & Avocado

Pasta Salad with Chicken & Avocado

with Greek-style cheese & honey-mustard dressing
Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

with roasted Romano pepper, fresh herbs & tomato salad
Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

on brioche with truffle mayo & cherry tomato salad
Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

with panko topping & homemade cheese sauce
'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

Mexican-style poached eggs in tomato sauce
Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

with courgette, bell pepper & cashews
Tomato Risotto with Shrimp

Tomato Risotto with Shrimp

with arugula salad, basil & lemon
Creamy Courgette Lasagne

Creamy Courgette Lasagne

with fresh pasta sheets & spinach
Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

with sundried tomatoes, fresh basil, arugula & lamb's lettuce