De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Egg
250 g
Potatoes
150 g
Broccoli
25 g
Fresh peas
½ piece
Red onion
5 g
Fresh chives
0.08 sachet(s)
Belgian spice mix
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
Mustard
1 tablespoon
[Plant-based] butter
5 milliliters
[Plant-based] milk
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Kook de laatste 3 minuten de doperwten mee met de broccoli. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook het ei, afgedekt, 6 - 8 minuten. Pel het ei.
Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook de eieren dan 6 minuten. Wil je een hard gekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.
Snipper de rode ui. Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de broccoli en doperwerten toe en verwarm 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat doperwten meer vezels en eiwitten bevatten dan de meeste andere groenten? Ook bevatten ze evenveel ijzer als spinazie. IJzer speelt een belangrijke rol bij de productie van energie in ons lichaam. Dat verklaart ook waarom een tekort aan dit mineraal kan zorgen voor een gevoel van vermoeidheid.
Snijd of knip de bieslook fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe en stamp goed door. Meng de bieslook en 1/4 tl kruidenmix per persoon door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de puree op een bord. Snijd het gekookte ei doormidden en leg het op de puree. Serveer de broccoli en doperwten ernaast.