Aardappelpuree met zachtgekookt ei
Aardappelpuree met zachtgekookt ei

Aardappelpuree met zachtgekookt ei

met broccoli en doperwten

De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.

Tags:
Calorie Smart
•Family
•Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Egg

250 g

Potatoes

150 g

Broccoli

25 g

Fresh peas

½ piece

Red onion

5 g

Fresh chives

0.08 sachet(s)

Belgian spice mix

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] butter

5 milliliters

[Plant-based] milk

Nutrition Values

Calories463 kcal
Energy (kJ)1936 kJ
Fat19 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate50 g
Sugar7 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein19 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Tall-Sided Pan
•Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Kook de laatste 3 minuten de doperwten mee met de broccoli. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Ei koken
3

Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook het ei, afgedekt, 6 - 8 minuten. Pel het ei.

Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook de eieren dan 6 minuten. Wil je een hard gekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.

Groenten bakken
4

Snipper de rode ui. Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de broccoli en doperwerten toe en verwarm 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat doperwten meer vezels en eiwitten bevatten dan de meeste andere groenten? Ook bevatten ze evenveel ijzer als spinazie. IJzer speelt een belangrijke rol bij de productie van energie in ons lichaam. Dat verklaart ook waarom een tekort aan dit mineraal kan zorgen voor een gevoel van vermoeidheid.

Puree afmaken
5

Snijd of knip de bieslook fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe en stamp goed door. Meng de bieslook en 1/4 tl kruidenmix per persoon door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de puree op een bord. Snijd het gekookte ei doormidden en leg het op de puree. Serveer de broccoli en doperwten ernaast.