topBanner
Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Met geroosterde broccoli, cashewnoten en spiegelei

Lees meer

Door de kastanjechampignons heel te laten komt de smaak nog beter tot zijn recht. Met Aziatische smaakmakers als gember en sojasaus maak je in een handomdraai een zoete saus voor bij de champignons.

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen :SesamzaadEiGlutenbevattende granenSojaPinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Basmatirijst

400 gram

Broccoli

2 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

250 gram

Kastanjechampignons

6 bosje(s)

Verse bladpeterselie

20 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

40 gram

Cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Zonnebloemolie

2 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3904 kJ
Energie (kcal)933 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels5 g
Eiwitten31 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Keukenpapier
Rasp
Koekenpan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 200 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de basmatirijst. Kook de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Meng de broccoli op een bakplaat met bakpapier met de helft van de olijfolie, peper en zout en rooster 15 – 25 minuten in de oven, of tot de broccoli beetgaar is.

3

Rasp ondertussen de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier. Hak de verse bladpeterselie grof.

4

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelmatig vuur. Bak de gember, de knoflook en de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak 5 – 6 minuten. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de sesamzaadjes goudbruin. Haal uit de pan, voeg de overige olijfolie toe en bak 2 spiegeleieren per persoon.

5

Voeg de sojasaus, de honing, de gebrande cashewnoten en 2 el water per persoon toe aan de champignons en draai het vuur middellaag. Bak nog 3 – 5 minuten en schep regelmatig om zodat de champignons goed omhuld worden door de kleverige saus.

6

Serveer de kastanjechampignons met de basmatirijst, de spiegeleieren en de geroosterde broccoli. Bestrooi met het sesamzaad en de bladpeterselie.