Skip to main content
Kalfsburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei
Kalfsburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Kalfsburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade

4.3
(92)

Het kleine broertje van romaine is little gem. De iets zoetere smaak en stevigere bite passen perfect bij dit gerecht!

Allergenen :
Mosterd
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Mayonaise met truffelaroma

(Bevat: Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Little gem

60 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Rode ui

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

15 gram

Gesneden augurken

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ el

Wittewijnazijn

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5148 kJ
Energie (kcal)1230 kcal
Vetten77.1 g
waarvan verzadigd20.9 g
Koolhydraten83.5 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels13.8 g
Eiwitten43.7 g
Zout3.9 g
Potassium310.6 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappelen of schil en snijd in partjes.
  • Voeg de aardappelpartjes toe aan een kom. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep goed om. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven.
Burger bakken
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verhit een klein klontje roomboter in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur. Bak de ui 2 minuten.
  • Voeg de burger toe aan de pan en bak 4 - 5 minuten per kant.
Dressing maken
3
  • Snijd ondertussen de little gem grof en halveer de cherrytomaten.
  • Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een andere koekenpan en bak het ei.
  • Verkruimel de helft van het ontbijtspek in kleine stukjes.
Serveren
4
  • Voeg de sla, cherrytomaten, het verkruimelde ontbijtspek en de augurken toe aan de saladekom. Roer goed door de dressing heen.
  • Snijd het broodje open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het spiegelei en het overige ontbijtspek op.
  • Serveer de burger met de aardappelpartjes, de salade en de mayonaise met truffelaroma ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders