topBanner
Orzo met gekonfijte kippendij als extra

Orzo met gekonfijte kippendij als extra

met broccoli, pecorino en verse citroentijm

Vlees als extra
Lees meer

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Broccoli

5 gram

Verse citroentijm

20 gram

Zonnebloempitten

2 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3452 kJ
Energie (kcal)825 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels11 g
Eiwitten52 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn.

2

Verhit een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Leg de gekonfijte kippendij op een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 22 minuten in de oven.

3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan en fruit de helft van de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de citroentijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

4

Kook ondertussen de broccoli 6 - 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de andere helft van de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de broccoli toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo met broccoli over de borden en leg de gekonfijte kippendij erop. Bestrooi met de zonnebloempitten en de overige pecorino.