Veggie + protein - Orzo met gekonfijte kippendij als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Orzo met gekonfijte kippendij als extra

Veggie + protein - Orzo met gekonfijte kippendij als extra

met broccoli, pecorino en verse citroentijm

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Familie
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

2.5 gram

Verse citroentijm

10 gram

Zonnebloempitten

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

85 gram

Orzo

25 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)140 kcal
Energie (kJ)586 kJ
Vetten7.7 g
waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten7.8 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels7 g
Eiwitten6.6 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn.

Kippendij bakken
2

Verhit een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Leg de gekonfijte kippendij op een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 22 minuten in de oven.

Orzo bereiden
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan en fruit de helft van de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de citroentijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Broccoli koken
4

Kook ondertussen de broccoli 6 - 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de andere helft van de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de broccoli toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat 200 gram broccoli meer dan de ADH vitamine C bevat? Perfect om je afweersysteem een boost te geven!

Op smaak brengen
5

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Wil je het gerecht iets meer pit geven? Voeg dan een theelepel harissa of sambal toe.

Serveren
6

Verdeel de orzo met broccoli over de borden en leg de gekonfijte kippendij erop. Bestrooi met de zonnebloempitten en de overige pecorino.

Tip: In dit recept gebruik je 25 gram pecorino per persoon - zo krijg je al een kwart van de ADH calcium binnen.