HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFluweelzachte Broccolisoep Met Danablu
topBanner
Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten

Lees meer

In een soep kun je ongemerkt veel groente kwijt. Met de roomkaas en danablu breng je de soep op smaak én hij wordt er fluweelzacht van. Bij een romige soep is een knapperige topping lekker. Vandaag hebben we gekozen voor pijnboompitten, maar ook andere noten of bijvoorbeeld croutons geven je soep een lekkere bite.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Broccoli

250 gram

Vastkokende aardappelen

20 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

2 tl

Gedroogde tijm

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1000 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3356 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout7.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Staafmixer of blender
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de aardappelen grondig en snijd in gelijke stukjes.

2

Verhit een soeppan met deksel op middellaag vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de roomboter in dezelfde soeppan en fruit de ui, de helft van de knoflook en de tijm 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon, broccoli en aardappel toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 14 – 18 minuten op middellaag vuur.

4

Snijd ondertussen de ciabatta open en besmeer met de olijfolie en de overige knoflook. Bak 6 minuten in de oven.

5

Pureer de broccoli en aardappel met een staafmixer. Roer de kruidenroomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen.

6

Serveer de fluweelzachte broccolisoep met de geroosterde ciabatta. Garneer met de pijnboompitten en de danablu.