HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Pastaschotel Met Koolvis En Broccoli
topBanner
Romige pastaschotel met koolvis en broccoli

Romige pastaschotel met koolvis en broccoli

met een frisse salade van tomaat en veldsla

Lees meer

De koolvis in jouw box is met hengel en lijn gevangen in de koude wateren rond IJsland. Deze vangstmethode zorgt voor minimale bijvangst. Vandaar ook dat deze vis het MSC-keurmerk heeft.

Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Broccoli

2 stuk(s)

Tomaat

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)

200 gram

Koolvishaasje

(BevatVis)

150 ml

Slagroom

(BevatMelk)

2 snufje

Nootmuskaat

80 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk)

60 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

1 stuk(s)

Visbouillonblokje

(BevatVis)

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)986 kcal
Energie (kJ)4124 kJ
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd28.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels10 g
Eiwitten47 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Ovenschaal
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui, pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd 1/2 tomaat per persoon in plakken.

2

Kook de penne 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Kook de broccoli de laatste 2 - 4 minuten mee.

3

Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan. Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten aan. Snijd ondertussen de koolvishaasjes in stukjes van 2 cm en breng op smaak met peper en zout. Voeg de slagroom en 1/2 bouillonblokje per persoon toe aan de hapjespan en verhit nog 1 - 2 minuten. Rasp ondertussen met een fijne rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon.

4

Voeg de koolvis, penne, broccoli en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan met slagroom. Voeg de nootmuskaat toe, meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schep het pastamengsel in een ovenschaal en dek af met de plakjes tomaat en de rest van de belegen kaas. Bak 10 - 12 minuten in de oven of tot er een goudbruin korstje op zit.

5

Snijd ondertussen de rest van de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de veldsla en de tomatenblokjes met de dressing

6

Verdeel de pastaschotel over de borden en serveer de frisse salade erbij.