Romige pastaschotel met koolvis en broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige pastaschotel met koolvis en broccoli

Romige pastaschotel met koolvis en broccoli

met een frisse salade van tomaat en veldsla

De koolvis in jouw box is met hengel en lijn gevangen in de koude wateren rond IJsland. Deze vangstmethode zorgt voor minimale bijvangst. Vandaar ook dat deze vis het MSC-keurmerk heeft.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Penne

1 stuk(s)

Koolvis

75 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 snufje

Nootmuskaat

40 gram

Geraspte belegen kaas

30 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

½ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)986 kcal
Energie (kJ)4124 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd28 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers10 g
Vezels6 g
Eiwitten47 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui, pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd 1/2 tomaat per persoon in plakken.

Koken
2

Kook de penne 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Kook de broccoli de laatste 2 - 4 minuten mee.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan. Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten aan. Snijd ondertussen de koolvishaasjes in stukjes van 2 cm en breng op smaak met peper en zout. Voeg de slagroom en 1/2 bouillonblokje per persoon toe aan de hapjespan en verhit nog 1 - 2 minuten. Rasp ondertussen met een fijne rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon.

Ovenschotel maken
4

Voeg de koolvis, penne, broccoli en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan met slagroom. Voeg de nootmuskaat toe, meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schep het pastamengsel in een ovenschaal en dek af met de plakjes tomaat en de rest van de belegen kaas. Bak 10 - 12 minuten in de oven of tot er een goudbruin korstje op zit.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. Dat is per persoon 10 gram in de saus en 10 gram over het gerecht. Je kunt ook 20 gram per persoon in de saus verwerken en de garnering achterwege laten.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de rest van de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de veldsla en de tomatenblokjes met de dressing

Serveren
6

Verdeel de pastaschotel over de borden en serveer de frisse salade erbij.