BestellenCadeaubon
Traybake met vegan vissticks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Traybake met vegan vissticks

met broccoli, zoete aardappel en sweetchili mayonaise

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Plantaardig
Allergenen :
Tarwe
Cashewnoten
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Vegan vissticks

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Gluten)

200 gram

Zoete aardappel

200 gram

Broccoli

½ bosje(s)

Bosui

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2892 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten32.4 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten74.6 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels17.2 g
Eiwitten17.8 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil of was de zoete aardappel grondig en snijd in partjes.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stam in blokjes.
  • Snijd van 2 bosuien het groene gedeelte in dunne ringen en bewaar apart. Snijd de rest van de bosui in stukken van 3 cm.
2
  • Meng in een kom de zoete aardappelparten, broccoli en stukken bosui met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. 
  • Verdeel samen met de vegan vissticks over een bakplaat met bakpapier. Bewaar de kom voor stap 4.
  • Bak alles 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.  
3
  • Meng in een kleine kom de zoet pittige chilisaus met 1 el mayonaise per persoon. 
  • Snijd de verse kruiden fijn.

Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

4
  • Verdeel de vegan vissticks over de borden. 
  • Meng in de grote kom de broccoli, lente ui en zoete aardappel met de Koraanse kruiden.
  • Verdeel over de borden en garneer met de cashewstukjes, verse kruiden en het groene deel van de bosui.
  • Serveer met de zoet pittige chili-mayo.