Traybake met vegan vissticks
met broccoli, zoete aardappel en sweetchili mayonaise
Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
•Plantaardig
Allergenen :
Tarwe
•Cashewnoten
•Sesamzaad
•Soja
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
3 stuk(s)
Vegan vissticks
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Gluten)
200 gram
Zoete aardappel
200 gram
Broccoli
½ bosje(s)
Bosui
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
5 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
10 gram
Cashewstukjes
(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
Zelf toevoegen
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Grote kom
•Bakplaat met bakpapier
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil of was de zoete aardappel grondig en snijd in partjes.
- Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stam in blokjes.
- Snijd van 2 bosuien het groene gedeelte in dunne ringen en bewaar apart. Snijd de rest van de bosui in stukken van 3 cm.
2
- Meng in een kom de zoete aardappelparten, broccoli en stukken bosui met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
- Verdeel samen met de vegan vissticks over een bakplaat met bakpapier. Bewaar de kom voor stap 4.
- Bak alles 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
3
- Meng in een kleine kom de zoet pittige chilisaus met 1 el mayonaise per persoon.
- Snijd de verse kruiden fijn.
Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.
4
- Verdeel de vegan vissticks over de borden.
- Meng in de grote kom de broccoli, lente ui en zoete aardappel met de Koraanse kruiden.
- Verdeel over de borden en garneer met de cashewstukjes, verse kruiden en het groene deel van de bosui.
- Serveer met de zoet pittige chili-mayo.