Skip to main content
Romige lasagne met courgette
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie

Speciaal ingrediënt in je box! Vrij vertaald betekent Grana Padano "de korrel van Padanië". Deze kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse oregano

100 gram

Spinazie

100 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat: Ei, Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

1 el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3399 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten43.8 g
waarvan verzadigd21.4 g
Koolhydraten79.1 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels12.3 g
Eiwitten26.5 g
Zout1.3 g
Potassium316.3 mg
Calcium154.5 mg
Iron3.2 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Wok of hapjespan
Garde
Ovenschaal

Instructies

Courgette snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dik.

Courgette roosteren
2

Voeg de courgette toe aan een kom en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om (zie Tip). Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en rooster 10 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn. 

Tip: Wil je afwas besparen? Meng de courgette en olijfolie dan direct op de bakplaat met bakpapier.

Roux maken
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling twee keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken (zie Tip). Breng op smaak met peper.

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels of een weegschaal: 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Saus afmaken
4

Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerend slinken. Voeg de room en 1/3 van de Grana Padanovlokken toe. Breng op smaak met peper en zout en kook het geheel nog 2 - 3 minuten. Vet een ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Snijd de lasagnebladen op maat van jouw ovenschaal.

Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.

Lasagne maken
5

Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan (zie Tip). Bedek deze weer met een laagje saus en leg daarna wat courgette op de lasagnebladen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant.

Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger.

Serveren
6

Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige Grana Padanovlokken. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de oven. Laat voor het serveren 3 minuten rusten zodat hij steviger wordt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders