HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWraps Met Peen En Gekruid Kipgehakt
topBanner
Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Met yoghurt-komkommersaus

QUICK & EASY
Lees meer

Deze wraps staan zo op tafel. Door de gekleurde peen kort in de oven te roosteren met wat olie wordt deze zoeter en smeuïger maar toch ook knapperig. De komkommersaus is heerlijk fris door de yoghurt die je gebruikt. Een mooie tegenhanger voor het Mexicaans gekruide kipgehakt.

Labels:Eet mij eerstLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Gekleurde wortelmix

1 stuk(s)

Knoflookteen

stuk(s)

Komkommer

leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

stuk(s)

Witte tortilla

(BevatGluten)

Zelf toevoegen

el

Olijfolie

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3523 kJ
Energie (kcal)842 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Kom
Aluminiumfolie
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden. • Meng de gekleurde peen in een ovenschaal met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. • Bak de peen 10 – 15 minuten. Schep halverwege om.

2

• Pers de knoflook of snijd fijn • Snijd de komkommer in kleine blokjes. • Hak de munt grof. • Meng in een kom de knoflook, de munt en de komkommer met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

3

• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak het kipgehakt in 3 – 4 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. • Verpak de tortillawraps in aluminumfolie en leg ze de laatste 3 minuten bij de peen in de oven.

4

• Beleg de tortillawraps met de peen, het kipgehakt en een groot deel van de yoghurt-komkommersaus. • Serveer met de overige yoghurt-komkommersaus en een beetje sambal naar smaak.