Skip to main content
Melanzane alla Parmigiana

Melanzane alla Parmigiana

met gehakt en vers basilicum

Met dit recept tover je 348 gram groente per portie op je bord.

Labels:
Extra groente
-30% koolhydraten
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Aubergine

120 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Tarwe)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

100 gram

Passata

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2614 kJ
Energie (kcal)625 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd20.3 g
Koolhydraten16.9 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels8 g
Eiwitten38.7 g
Zout2.9 g
Trans Fat0.6 g
Potassium457.5 mg
Calcium28.8 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Large Frying Pan
Rasp
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken van maximaal 1 cm dik.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur.
  • Bak de aubergine in delen in 3 - 4 minuten goudbruin. Draai halverwege om.
  • Leg de gebakken aubergine op een bord en herhaal met de overige plakken (zie Tip).

Tip: Wil je sneller zijn? Gebruik dan een andere koekenpan en bak alle aubergine tegelijk.

 

Saus maken
2
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt, de Siciliaanse kruiden, BBQ-rub en gedroogde oregano 2 - 3 minuten en blus af met 1 el rodewijnazijn.
  • Voeg de passata toe en breng op smaak met peper en zout, meng goed en dek af met het deksel. Laat 5 - 8 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano. 
  • Snijd de mozzarella in plakjes.
Melanzane maken
3
  • Verdeel een klein beetje van de tomatensaus gelijkmatig over een ovenschaal. Voeg een laag van de gebakken aubergine toe. Bedek met meer saus en strooi er wat Parmigiano Reggiano over. Herhaal dit met de overige aubergines.
  • Eindig met een laag mozzarella en bak 15 minuten in de oven.
  • Meng in een saladekom de rucola met de overige rodewijnazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Serveer de melanzane op borden en garneer met het basilicum.
  • Serveer de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders