Skip to main content
Krokante kiphapjes
Krokante kiphapjes

Krokante kiphapjes

4 porties | met mangodip en srirachamayo

4.3
(52)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

In dit recept paneer je zelf de stukjes kipfilet, voordat je ze afbakt in de oven en serveert met mangodip en srirachamayo!

Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Soja
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

3 tl

Piri-pirikruiden

40 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd)

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Sriracha-mayo

(Bevat: Mosterd, Soja, Ei)

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] mayonaise

2 el

Olijfolie

1 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2808 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten42.9 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten29 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels1.6 g
Eiwitten42.5 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Medium Bowl
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Voeg de gewone mayonaise toe aan een kom.
  • Meng in een andere kom de panko met de piri-pirikruiden en 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm.
2
  • Voeg de kip toe aan de kom met de mayonaise, breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Wentel de stukken kip door het paneermeel, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de kip 15 - 20 minuten bovenin de oven, tot hij licht goudbruin is.
3
  • Meng in een kleine kom de mangochutney en de zure room.
  • Voeg de sambal toe en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Leg de knapperige kiphapjes op een serveerschaal.
  • Serveer de mangodip en srirachamayo ernaast.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders