BestellenCadeaubon
Kaneelpannenkoeken met gebakken appel en peer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kaneelpannenkoeken met gebakken appel en peer

Kaneelpannenkoeken met gebakken appel en peer

2 porties | met Griekse yoghurt en walnoten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze kaneelpannenkoek krijgt niet alleen een lekkere maar ook een letterlijke twist. Je mengt een deel van het beslag met kaneelsuiker en tekent hiermee een mooie spiraal direct in de pan.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 tl

Gemalen kaneel

150 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

250 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Peer

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

4 el

[Plantaardige] roomboter

2 el

Bruine basterdsuiker

2 el

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1071 kcal
Energie (kJ)4480 kJ
Vetten59.9 g
waarvan verzadigd24.7 g
Koolhydraten105.6 g
waarvan suikers46.9 g
Vezels7.4 g
Eiwitten28.2 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Spatel
Koekenpan
Garde
Mixer
Mixer
Kleine kom
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Verhit 2 el roomboter in een koekenpan op laag vuur. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
  • Kluts 2 eieren in een kom. Voeg 250 ml karnemelk toe en klop met een garde of mixer tot er veel luchtbellen ontstaan.
  • Weeg 150 g bloem af en voeg toe aan een tweede kom. Meng de bloem met 1/2 zakje bakpoeder, 1/2 tl zout en 1 el suiker.
  • Spatel het ei-karnemelkmengsel door de bloem.
2
  • Meng de gesmolten roomboter in een kleine kom met 1 el bruine basterdsuiker en 1 tl kaneel.
  • Voeg 3 el van het pannenkoekenbeslag toe en meng goed. Voeg eventueel een klein scheutje melk toe als het te dik is geworden. 
  • Verwijder het klokhuis van de appel en peer en snijd de appel en peer in plakjes.
3
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schenk een soeplepel beslag in de pan. Gebruik een lepel om met het kaneelsuiker-mengsel een spiraal in de pannenkoek te tekenen.
  • Bak de pannenkoeken in 2 minuten per kant bruin.
  • Ga door tot het beslag op is en houd de gebakken pannenkoeken warm onder aluminiumfolie. Voeg om de 2 pannenkoeken weer een beetje olie toe.
4
  • Verhit ondertussen 2 el roomboter in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de appel en peer 2 - 3 minuten.
  • Voeg 1 el suiker en 1/2 tl kaneel toe en bak de appel en peer in 2 - 3 minuten zacht en bruin. 
  • Zet de stapel pannenkoeken op tafel en serveer met de Griekse yoghurt, de walnoten en de gebakken appel en peer.