Skip to main content
Paascroissants met citroenmascarpone

Paascroissants met citroenmascarpone

4 porties | met bosbessenjam

.

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Afbak croissantjes

(Bevat: Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Soja, Ei, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Citroen

100 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

45 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten: Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kJ)3061 kJ
Energie (kcal)732 kcal
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd27.9 g
Koolhydraten78.9 g
waarvan suikers32.8 g
Vezels4.3 g
Eiwitten12.1 g
Zout1.4 g
Potassium120 mg
Calcium8 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Croissants bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de croissants op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 6 - 8 minuten in de oven.
Vulling maken
2
  • Rasp de schil van de citroenen met een fijne rasp. Pers de citroenen uit.
  • Meng in een kleine kom de mascarpone met de citroenrasp en de helft van het sap.
Serveren
3
  • Snijd de croissants open en smeer de binnenkant in met de mascarpone.
  • Sprenkel de bosbessenjam over de mascarpone.
  • Serveer de croissants op een serveerschaal.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders