Skip to main content
Chiapudding op 3 manieren

Chiapudding op 3 manieren

3x ontbijt voor 2 personen | met zomerfruit, appeltaart en tropische topping

4.2
(108)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

In 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen met dit heerlijke chiapuddingrecept. Saai? Alles behalve! Met 3 verschillende toppings begin je elke dag met een fris en fruitig ontbijtje dat lang vult.

Let op: dit recept bereid je de dag van tevoren.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen:
Pecannoten
Pistachenoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 ml

Kokosmelk

2 el

Honing

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Appel

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Pecannoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 tl

Gemalen kaneel

20 gram

Pistachenoten

(Bevat: Pistachenoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Passievrucht

50 ml

Aardbeiensaus

125 gram

Blauwe bessen

100 gram

Chiazaad

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

100 ml

Water

Voedingswaarden

Energie (kcal)1157 kcal
Energie (kJ)4841 kJ
Vetten71.4 g
waarvan verzadigd44.8 g
Koolhydraten97.1 g
waarvan suikers65.3 g
Vezels29.3 g
Eiwitten16.4 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Grote kom

Instructies

1
  • Voeg het chiazaad, de kokosmelk, 100 ml water en de honing toe aan een grote kom en meng goed door tot er geen klontjes meer zijn (zie Tip).
  • Laat 10 minuten rusten. Roer vervolgens nog eens goed door.
  • Verdeel over 6 glaasjes. Houd ruimte over voor de toppings.
  • Bewaar afgedekt in de koelkast en laat een nacht of minstens 4 uur opstijven.

Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open, roer de melk goed door of voeg toe aan een maatbeker en blend met de staafmixer glad.

2
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Verdeel de aardbeiensaus over 2 glaasjes met chiapudding.
  • Leg hierop de blauwe bessen.
  • Garneer met de pistachenoten. 
3
  • Snijd de appel in kleine blokjes. Meng in een kom de appel met 1 tl kaneel (zie Tip).
  • Verdeel de appel en kaneel over 2 glaasjes met chiapudding.
  • Garneer met de pecanstukjes.

Tip: Probeer ook eens met gekaramelliseerde appel! Bak de appel in een koekenpan met 1 el roomboter in 4 – 5 minuten lichtbruin. Verhoog het vuur, voeg 1/2 el honing, 1 tl kaneel en de pecanstukjes toe en karamelliseer de appel in 1 - 2 minuten.

4
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  • Verdeel het vruchtvlees van 1/2 mango over 2 glaasjes met chiapudding (zie Tip).
  • Halveer de passievrucht en schep het vruchtvlees op de mango.
  • Bestrooi tot slot met kokosrasp.

Tip: Is er genoeg ruimte in de glaasjes? Gebruik dan de hele mango of serveer de rest er apart bij.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders