Gebakken havermout met peer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken havermout met peer

Gebakken havermout met peer

om te delen | met cranberry's en amandelschaafsel

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Haver
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Ei
Amandelnoten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Peer

200 gram

Havermout

(Bevat: Haver, Gluten Kan bevatten: Sesamzaad, Tarwe, Gerst, Gluten, Noten, Pinda's, Rogge)

200 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

2.5 tl

Verse gember

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

40 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

80 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

15 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3828 kJ
Energie (kcal)915 kcal
Vetten26.9 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten131.5 g
waarvan suikers54.5 g
Vezels15.2 g
Eiwitten28.8 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Bakpapier
Ovenschaal
Grote kom
Rasp

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg bakpapier in een ovenschaal. Laat een stuk van het bakpapier boven de ovenschaal uitsteken, zodat je dat straks kunt gebruiken om de havermout uit de ovenschaal te tillen.
2
  • Rasp de helft van de peer met een grove rasp. Snijd de andere helft in plakjes.
  • Hak de gedroogde cranberry's grof, rasp de gember.
  • Meng in een grote kom de havermout, bakpoeder, 2 tl speculaaskruiden en een snufje zout. Roer de cranberry's, geraspte peer en gember erdoorheen. Mix vervolgens de melk, eieren en 1 el honing er doorheen (zie Tip)

Tip: Je kunt meer honing naar smaak toevoegen.

3
  • Voeg het mengsel toe aan de ovenschaal. Garneer met de peerplakjes en geschaafde amandelen.
  • Bak 30 - 35 minuten in de oven, laat daarna compleet afkoelen.
4
  • Snijd de gebakken havermout in 6 stukken.
  • Je kunt de gebakken havermout bewaren in de koelkast.
  • Als je ze liever warm eet, kun je ze kort opwarmen in de oven of magnetron voot serveren.