Skip to main content
Ciabatta met avocado en ontbijtspek

Ciabatta met avocado en ontbijtspek

2 porties | met feta en cherrytomaten

4.2
(6)

.

Labels:
Recept
Allergenen:
Gluten
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Gluten, Rogge, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

6 plak(ken)

Ontbijtspek

2 stuk(s)

Avocado

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2452 kJ
Energie (kcal)586 kcal
Vetten36.5 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten42.3 g
waarvan suikers5.2 g
Vezels5.6 g
Eiwitten18.8 g
Zout2.5 g
Potassium664.4 mg
Calcium15 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Brood bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de ciabatta op een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten.
  • Haal ondertussen de spekplakjes uit elkaar. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het spek in 3 - 4 minuten knapperig.
Toppings maken
2
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Snijd de cherrytomaten in vieren.
  • Halveer de ciabatta.
Serveren
3
  • Beleg elke helft van de ciabatta met de avocado, cherrytomaten en het spek.
  • Verkruimel de feta erover en breng op smaak met peper en zout.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders