Bakbox | Appelcrumblecake
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Appelcrumblecake

Bakbox | Appelcrumblecake

12 porties | met walnoten en sinaasappelrasp

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor deze heerlijke appelcrumblecake met slagroom! Je brengt de cake op smaak met appel en walnoot. De sinaasappelrasp geeft de slagroom een frisse toets!

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Handsinaasappel

2 stuk(s)

Appel

200 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten Gluten)

5 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

380 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

15 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Biologische ongezouten boter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)11593 kJ
Energie (kcal)2771 kcal
Vetten164.4 g
waarvan verzadigd95.9 g
Koolhydraten267.7 g
waarvan suikers126.3 g
Vezels14.4 g
Eiwitten51 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Bakpapier
Rasp
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Kom
Mengkom
Handmixer
Hoge kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp.
  • Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes.
  • Vet een ronde, diepe cakevorm met een doorsnede van 20 cm in met boter, of bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
Mixen
2
  • Houd 2 el suiker apart. Voeg de roomboter en de overige suiker toe aan een mengkom. Mix met een handmixer tot een licht en luchtig geheel.
  • Voeg de eieren, 250 g bloem, het bakpoeder en de helft van de sinaasappelrasp toe en mix erdoorheen.
  • Schep 3 el van het mengsel in een tweede kom.
  • Voeg de kaneel, 1 el suiker en 120 g bloem toe aan de tweede kom. Wrijf het mengsel met je vingers tot een kruimelig deeg. 
Cake bakken
3
  • Spatel de appels en walnoten door het cakebeslag.
  • Schep het beslag in de cakevorm.
  • Strooi het kruimelmengsel erover.
  • Bak de taart 50 - 60 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Laat de cake 10 - 15 minuten afkoelen in de vorm.
  • Voeg ondertussen de slagroom, 1 el suiker en de overige sinaasappelrasp toe aan een hoge kom en mix met een handmixer tot de slagroom stevig is.
  • Haal de cake uit de vorm en leg op een serveerschaal.
  • Serveer met de sinaasappelslagroom.