Skip to main content
Luxe pokébowl met gepaneerde tonijn en garnalen
Luxe pokébowl met gepaneerde tonijn en garnalen

Luxe pokébowl met gepaneerde tonijn en garnalen

met avocado, radijs, zeewier en ponzusaus

In vergelijking met andere vruchten bevat de avocado veel eiwitten. Zo zit er in een peer 1 gram eiwit, terwijl een hele avocado maar liefst 6 gram bevat.

Labels:
+ Gratis Videoland
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Mosterd
Ei
Schaaldieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Sushirijst

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Avocado

50 gram

Zeewiersalade

(Bevat: Gluten, Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 gram

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

15 gram

Ponzu

(Bevat: Tarwe, Soja, Zwaveldioxide en sulfiet)

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

40 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

120 gram

Tonijnblokjes

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

175 ml

Water

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kJ)4348 kJ
Energie (kcal)1039 kcal
Vetten59.3 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten76.7 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels6.4 g
Eiwitten45.7 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel.
  • Voeg de sushirijst toe en zet het vuur laag (zie Tip). Laat 12 - 15 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Zet het vuur daarna uit en laat afgedekt staan tot serveren.
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn en de suiker. Voeg de komkommer toe en laat marineren. Schep af en toe om.

Tip: Het kan zijn dat je meer rijst ontvangt dan nodig voor dit recept. De overige rijst kun je bewaren en later gebruiken om zelf sushi te maken.

Snijden
2
  • Snijd de radijs in kwarten.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Voeg de tonijnblokjes, het sesamzaad en 1/2 tl ponzu per persoon toe aan een kom en meng goed.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg de garnalen toe en bak in 1 - 2 minuten gaar. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
  • Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon toe aan dezelfde pan en bak de tonijnblokjes in 1 minuut rondom goudbruin op hoog vuur.
  • Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige ponzu. 
  • Giet het zoetzure vocht van de komkommers bij de gekookte sushirijst en meng goed. Verdeel de rijst over kommen.
  • Verdeel de komkommer, radijs, zeewiersalade, avocado, tonijnblokjes en garnalen over de rijst.
  • Besprenkel met de ponzumayonaise en furikake.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus
Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

met wortel, gember en verse koriander
Koreaanse-stijl gefrituurde kip

Koreaanse-stijl gefrituurde kip

met zoetzure groenten en broccolirijst
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Boerenworst met gebakken aardappeltjes

Boerenworst met gebakken aardappeltjes

met dille-mayonaise en sperziebonen
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en sperziebonensalade
Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

met little gem, verse dille en gebakken aardappelen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

met romige puree, peterselie en tomaat
Romige kip in cheesy preisaus

Romige kip in cheesy preisaus

met rijst, paprika en peterselie
Heekfilet met pistou-aardappelpuree

Heekfilet met pistou-aardappelpuree

met cherrytomaten en spinazie
Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

met tomatenorzo en Siciliaanse kruiden
Italiaanse stijl kalfs-cheeseburger

Italiaanse stijl kalfs-cheeseburger

met bruschettadip, Parmigiano Reggiano en frieten
Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

met komkommer-pindasalade en ponzu
Stir-fry met noedels en kip

Stir-fry met noedels en kip

met courgette, rode peper en gomasio
Pizzabootje met kipgehakt en een Tex-Mex twist

Pizzabootje met kipgehakt en een Tex-Mex twist

met cheddar, puntpaprika en mais-salsa
Bietenplatbrood met kippendijfilet en chorizo

Bietenplatbrood met kippendijfilet en chorizo

met puntpaprika, zhoug en feta
Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

met champignons, courgette en BBQ-rub
Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

in cherrytomatensaus met geroosterde walnootstukjes
Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

met Grana Padano, rucola en verse kruiden
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met guacamole, pittige mayonaise, mais en tomaat
Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

zelf maken, samen genieten!
Amerikaanse stijl gekonfijte eend met smokey saus, mais en spek

Amerikaanse stijl gekonfijte eend met smokey saus, mais en spek

soul-food stijl met cheesy aardappelpuree en peterselie
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

met sambal-soja-aardappelsalade
Pita's met BBQ-portobello en aioli

Pita's met BBQ-portobello en aioli

met puntpaprika en regenboogkoolsla
Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

met cashewnoten, verse kruiden en geroosterde aardappelen
Cheesy taco-stijl pasta met smokey ketchup

Cheesy taco-stijl pasta met smokey ketchup

met mais, paprika en peterselie