Speciaal ingrediënt in je box! Deze knapperige zeewiersalade bevat ook sesamzaadjes, chili en sojasaus. In Japan wordt het "chuka wakame" genoemd. Heerlijk voor bij jouw bowl.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Mango
¼ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Mini-komkommer
25 gram
Sojabonen
(Bevat: Soja)
¼ zakje(s)
Gomasio
(Bevat: Sesamzaad)
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat: Vis)
50 gram
Rodekool, wittekool en wortel
15 gram
Zeewiersalade
(Bevat: Soja, Sesamzaad, Gluten, Tarwe)
75 gram
Sushirijst
1.5 el
Wittewijnazijn
70 gram
Bloem
75 ml
Water
2 tl
Suiker
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
2 el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Vul een kleine kom met de aangegeven hoeveelheid water en zet in de vriezer. Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de sushirijst in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder lauw water. Bewaar apart tot serveren.
Meng in een kom de wittewijnazijn, de helft van de suiker en een snuf zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om zodat de smaken goed intrekken.
Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes. Pers de limoen uit en snijd de komkommer in blokjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige suiker en wat limoensap naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een diep bord 20 g bloem per persoon met een flinke snuf zout. Haal de kleine kom met koud water uit de vriezer. Maak in een grote kom een beslag van het ijswater en de overige bloem (zie Tip). Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Tip: Is het beslag te dik? Voeg dan nog 1 el (ijs)water toe. Is het beslag te dun? Voeg dan wat extra bloem toe.
Zet een bord met keukenpapier klaar. Wentel de visblokjes eerst door de bloem en daama door het beslag. Leg, zodra de olie goed heet is, de visblokjes voorzichtig in de olie (pas op voor spetters!). Bak de vis 3 - 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn. Leg daarna op het bord met keukenpapier.
Serveer de rijst over diepe borden en verdeel de koolsla met dressing eroverheen. Verdeel de kabeljauw-tempura, mango, sojabonen, zeewiersalade en komkommer over de rijst. Garneer met de limoenmayonaise en de gomasio (zie Tip).
Tip: Heb je sojasaus in huis? Voeg dit naar smaak toe.