Skip to main content
Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango
Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango

Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango

met rijst, sojabonen, avocado en limoenmayonaise

4.2
(454)

Tempura is een gerecht uit de Japanse keuken. Het wordt gemaakt van garnalen, tofu en veel verschillende groenten. In dit recept maak je ze van kabeljauw en serveer je er een heerlijk fris dipsausje bij van limoen en mayonaise.

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Mosterd
Ei
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Jasmine rice

50 g

Rainbow slaw mix

½ piece

Avocado

¼ piece

Mango

¼ piece

Lime

¼ piece

Cucumber

50 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

1 piece

Cod fillet

0.52 piece

Egg

25 g

Edamame

5 g

Sesame seeds

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

2 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Sunflower oil

60 milliliters

Water

40 g

Flour

1.5 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories1169 kcal
Energy (kJ)4893 kJ
Fat55 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate118 g
Sugar21 g
Dietary Fiber10.5 g
Protein45 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Deep Plate
Large Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Vul een kleine kom met 60 ml water per persoon en leg deze in de vriezer. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzuur maken
2

Meng in een kom per persoon: 11/2 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng de rode kool, witte kool en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om, zodat de smaken goed intrekken.

Groenten snijden
3

Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers de limoen uit. Snijd de komkommer in blokjes. Meng de mayonaise in een kleine kom met per persoon: 1/2 tl limoensap en 1 tl suiker. Voeg eventueel meer limoensap toe als je van zuur houdt. Breng op smaak met peper en zout.

Tempura voorbereiden
4

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 bij 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een diep bord 20 g bloem per persoon met een flinke snuf zout. Haal de kleine kom met koud water uit de vriezer. Maak in een grote kom een beslag van per persoon: 1/2 ei, 60 ml ijswater en 50 g bloem. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

Tip: Is het beslag te dik? Voeg dan nog 1 el ijswater toe.

Tempura bakken
5

Controleer of de koekenpan met olie goed heet is. Leg een bord met keukenpapier klaar, om de tempura na het bakken op te laten uitlekken. Haal de blokjes kabeljauw eerst door de bloem en zorg dat de blokjes rondom bedekt zijn. Haal de kabeljauw vervolgens door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (pas op voor spetters!). Bak de tempura 3 - 4 minuten per kant, of tot hij een goudbruin korstje heeft.

Serveren
6

Verdeel de pandanrijst over diepe borden of kommen. Leg de zoetzure salade op de rijst en besprenkel de rijst met de achtergebleven zoetzure dressing. Verdeel de kabeljauw-tempura, avocado, mango, sojabonen en komkommer in mooie hoopjes over de rijst. Garneer met de limoenmayonaise en sesamzaadjes. Voeg eventueel sojasaus toe naar smaak.

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn