Skip to main content
Loaded soft taco's met varkenshaas
Loaded soft taco's met varkenshaas

Loaded soft taco's met varkenshaas

met koolsla, avocadosalsa en zelfgemaakte kaassaus

Nodig de zon op je bord uit met dit op-en-top Mexicaanse recept: gevulde zachte taco's met varkensvlees, avocadosalsa, coleslaw en romige kaassaus. Deze mix van traditionele ingrediënten uit Mexico én Tex-Mex invloeden is een echte familiefavoriet. En dat zit 'm niet alleen in de smaak, maar ook omdat het 'muy rápido' op tafel staat.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

1 stuk(s)

Varkenshaas

25 gram

Barbecuesaus

100 gram

Wittekool en wortel

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Avocado

½ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Limoen

40 gram

Geraspte belegen kaas

½ stuk(s)

Groene peper

5 gram

Verse koriander en munt

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Olijfolie

100 ml

[Plantaardige] melk

½ el

Bloem

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1277 kcal
Energie (kJ)5344 kJ
Vetten74.9 g
waarvan verzadigd20.4 g
Koolhydraten91.4 g
waarvan suikers23.4 g
Vezels13.7 g
Eiwitten53.5 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Theedoek
Bord
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Garde
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de varkenshaas in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit.

Koolsla maken
2

Meng in een kom de wittekool en wortel met per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl limoensap en de helft van de limoenrasp. Ris de muntblaadjes van de takjes. Snijd de muntblaadjes en de koriander fijn. Meng de helft van de verse kruiden door de koolsla en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Avocadosalsa maken
3

Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de groene peper fijn. Meng in een kom de avocadoblokjes met het groene gedeelte van de bosui, de helft van de groene peper en het overige limoensap. Breng op smaak met peper en zout.

 

Bakken
4

Verhit een grote koekenpan zonder olie op hoog vuur. Bak de mini-tortilla's 1 minuut per kant, leg ze op een bord en dek af met een schone theedoek om de tortilla's warm te houden (zie Tip). Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaasblokjes en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 3 - 6 minuten. Laat ondertussen de mais uitlekken. Bak de laatste minuut de mais en barbecuesaus mee met het vlees. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en houd het vlees afgedekt warm.

Tip: Kook je voor meerdere personen? Gebruik dan 2 koekenpannen of warm de mini-tortilla's 2 - 3 minuten op in de oven op 200 graden.

Kaassaus maken
5

Zet 100 ml melk per persoon klaar. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 2 - 3 minuten, of tot het begint te geuren. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met een garde tot een glad geheel. Voeg de geraspte kaas toe en meng goed door, tot alle kaas is gesmolten. Voeg de overige groene peper toe, breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng goed door en zet het vuur uit.

Serveren
6

Vul de tortilla's met de koolsla, het vlees en de avocadosalsa. Besprenkel met de kaassaus en garneer met de overige verse kruiden en de overige limoenrasp.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, aardappelpartjes en komkommer
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pittige bosui-salsa, cashewnoten en komkommer
Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en bosui
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad
Smokey Mexicaanse kippensoep

Smokey Mexicaanse kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander
Zoete sesamnoedels met gebakken ei

Zoete sesamnoedels met gebakken ei

met gefrituurde uitjes, koriander en roerbakgroenten
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met zelfgemaakte guacamole, zure room, tomatensalsa en limoen
Pho-stijl noedelsoep met kip

Pho-stijl noedelsoep met kip

met paksoi, taugé, limoen en verse kruiden
Luxe noedelsalade met garnalen en broccolini

Luxe noedelsalade met garnalen en broccolini

met vis, sticky sinaasappelsaus en pinda's
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse sambalmayonaise
Fusion taco's met zalm in zoete sojadressing

Fusion taco's met zalm in zoete sojadressing

met mangosalade, knoflookmayo en zelfgemaakte frieten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

met zoetzure komkommer, bosui en paprika
Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

met frietjes, knoflooksaus en salade
Steak met frietjes en truffelmayonaise

Steak met frietjes en truffelmayonaise

met sjalottensaus en geroosterde groenten
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, aubergine en sumak
Shakshuka met geitenkaas

Shakshuka met geitenkaas

met naanbrood en Griekse kruidenmix
Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

met krokante pinda's en mangochutney-mayonaise
Bolognese-stijl risotto

Bolognese-stijl risotto

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone
Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

pick & mix toppings: mangochutney, knapperige koolsla & meer!
Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

met amandelschaafsel en tomaat-komkommersalade
Italiaanse stijl kip-cheeseburger

Italiaanse stijl kip-cheeseburger

met tomatensaus, basilicum en aardappelpartjes
Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

met pecorino, bospaddenstoelenpesto en bieslook
Courgette uit de oven met conchiglie

Courgette uit de oven met conchiglie

met mozzarella en zelfgemaakte tomatensaus
Tomatengalette met witte kaas

Tomatengalette met witte kaas

met balsamicocrème en kleine salade
Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

met courgette, citroen, dille en zoetzure ui
Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Japanse rijstbowl met zoetzure groenten
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en rode biet

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en rode biet

met tahindressing, verse kruiden, komkommer en citroen
Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

met rijst, sojabonen en limoenmayonaise
Romige geitenkaas met uienjus

Romige geitenkaas met uienjus

met wortel-spinaziestamppot en pecannoten
Gebakken eieren met seroendeng-topping en regenboogsla

Gebakken eieren met seroendeng-topping en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, cherrytomaten en geroosterd amandelschaafsel