The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
90 g
Linguine
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
5 g
Fresh curly parsley
(May be present Celery)
75 g
Cooking cream
(Contains Milk)
20 g
Grated Pecorino DOP
(Contains Milk)
40 g
Vegan bacon lardons
(Contains Soy May be present Gluten)
20 g
Arugula
125 g
Mushrooms
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de linguine. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Kook de linguine, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht.
Verhit een grote hapjespan met 1/2 el olijfolie per persoon op hoog vuur en bak de spekjes in 4 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse krulpeterselie fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de linguine, de kookroom de helft van de spekjes toe aan de pan. Voeg 2 a 3 el kookvocht per persoon toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Meng goed door elkaar.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Haal de hapjespan van het vuur. Voeg de helft van de krulpeterselie, de helft van de pecorino en 1/2 el roomboter per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Verdeel de rucola over diepe borden en leg hier de pasta met saus op. Garneer met de overige spekjes, krulpeterselie en pecorino en serveer.