Lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers

Lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers

met sperziebonen en courgettelinten

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Sperziebonen

250 gram

Krieltjes

¾ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse dille

25 gram

Biologische zure room

80 gram

Warmgerookte zalmsnippers

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)693 kcal
Energie (kJ)2901 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers14 g
Vezels11.3 g
Eiwitten30 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Kom
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook, met een snuf zout, in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan belangrijke vitaminen en mineralen. Bijvoorbeeld kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en ijzer en foliumzuur voor een energiek gevoel.

Koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in de pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel na met koud water.

Snijden
3

Schaaf ondertussen de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten. Snipper de rode ui. Snijd de dille fijn.

Courgette op smaak maken
4

Meng in een kom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, de helft van de dille, peper en zout. Voeg de courgettelinten toe aan de kom en bewaar apart tot gebruik.

Tip: Hier marineer je de courgettelinten en serveer je ze rauw. Hou je hier niet van? Bak ze kort aan in een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Krieltjes mengen
5

Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte wijnazijn, de overige dille, de gesnipperde rode ui en de zure room. Voeg de krieltjes, sperziebonen en de helft van de gesnipperde zalm toe aan deze kom. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Zalm zit er vol mee, maar ook andere vette vis zoals makreel en haring en ei zijn rijk aan vitamine D.

Serveren
6

Verdeel de veldsla en rucola over de borden. Schep de courgettelinten en de krieltjessalade erop. Garneer met de overige gesnipperde zalm en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.