Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze ongeschild kookt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Sperziebonen
250 gram
Krieltjes
½ gram
Gele courgette
¼ stuk(s)
Rode ui
5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
80 gram
Zalmsnippers
(Bevat Vis)
15 gram
Rucola en veldsla
1.5 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook, met een snuf zout, in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
Kook de krieltjes, afgedekt, in de pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel na met koud water.
Schaaf ondertussen de gele courgette met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten. Snipper de rode ui. Snijd de dille fijn.
Meng in een kom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, de helft van de dille, peper en zout. Voeg de courgettelinten toe aan de kom en bewaar apart tot gebruik.
Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte wijnazijn, de overige dille, de gesnipperde rode ui en de zure room. Voeg de krieltjes, sperziebonen en de helft van de gesnipperde zalm toe aan deze kom. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de veldsla en rucola over de borden. Schep de courgettelinten en de krieltjessalade erop. Werk af met de gesnipperde zalm en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.