topBanner
Lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers

Lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers

met sperziebonen en gele courgettelinten

Balans
Lees meer

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze ongeschild kookt?

Labels:Lekker snelEten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Sperziebonen

500 gram

Krieltjes

1 gram

Gele courgette

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Verse dille

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

160 gram

Zalmsnippers

(BevatVis)

25 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2789 kJ
Energie (kcal)667 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Kom
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook, met een snuf zout, in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

2

Kook de krieltjes, afgedekt, in de pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel na met koud water.

3

Schaaf ondertussen de gele courgette met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten. Snipper de rode ui. Snijd de dille fijn.

4

Meng in een kom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, de helft van de dille, peper en zout. Voeg de courgettelinten toe aan de kom en bewaar apart tot gebruik.

5

Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte wijnazijn, de overige dille, de gesnipperde rode ui en de zure room. Voeg de krieltjes, sperziebonen en de helft van de gesnipperde zalm toe aan deze kom. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de veldsla en rucola over de borden. Schep de courgettelinten en de krieltjessalade erop. Werk af met de gesnipperde zalm en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.