HelloFresh
Kruidige couscoussalade met geitenkaas

Kruidige couscoussalade met geitenkaas

Met zoete appel en frisse limoen

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 306 beoordelingen
Lees meer

Dit couscousgerecht is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. De limoen, verse munt en verse peterselie geven de salade een fris en zomers tintje.

Labels:FamilyQuick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Gele paprika

2 stuks

Pruimtomaat

4 stuks

Bosui

1 stuks

Appel

8 blaadje

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

6 takje

Verse bladpeterselie

½ stuks

Limoen

100 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2837 kJ
Energie (kcal)678 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels15 g
Eiwitten22 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Couscous wellen
Couscous wellen
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Groenten snijden
Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de gele paprika en de pruimtomaat klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen.

Appel en kruiden snijden
Appel en kruiden snijden
3

Snijd de appel (junami) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd de munt fijn. Snijd zowel de takjes als de blaadjes van de bladpeterselie fijn.

Salade mengen
Salade mengen
4

Voeg de paprika, tomaat, appel, lente-ui en het grootste gedeelte van de verse kruiden toe aan de couscous.

Op smaak brengen
Op smaak brengen
5

Was de limoen grondig. Rasp de groene schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie, ½ el limoensap en ½ tl limoenrasp per persoon toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de couscoussalade over de borden. Brokkel de geitenkaas erover en garneer met de overige bladpeterselie en munt. Voeg naar smaak meer limoensap of -rasp toe.