HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKruidige Couscoussalade Met Geitenkaas
topBanner
Kruidige couscoussalade met geitenkaas

Kruidige couscoussalade met geitenkaas

Met zoete appel en frisse limoen

Lees meer

Dit couscousgerecht is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. De limoen, verse munt en verse peterselie geven de salade een fris en zomers tintje.

Labels:Lekker snelVeggieFamilie
Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGluten)

1 stuk(s)

Gele paprika

2 stuk(s)

Pruimtomaat

4 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Appel

8 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

6 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Limoen

100 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2837 kJ
Energie (kcal)678 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels15 g
Eiwitten22 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

2

Snijd ondertussen de gele paprika en de pruimtomaat klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen.

3

Snijd de appel (junami) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd de munt fijn. Snijd zowel de takjes als de blaadjes van de bladpeterselie fijn.

4

Voeg de paprika, tomaat, appel, lente-ui en het grootste gedeelte van de verse kruiden toe aan de couscous.

5

Was de limoen grondig. Rasp de groene schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie, ½ el limoensap en ½ tl limoenrasp per persoon toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de couscoussalade over de borden. Brokkel de geitenkaas erover en garneer met de overige bladpeterselie en munt. Voeg naar smaak meer limoensap of -rasp toe.