Krokante zeebaars met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokante zeebaars met Mexicaanse twist

Krokante zeebaars met Mexicaanse twist

met avocado, pico de gallo en zoete-aardappelpartjes

Heb jij zoete aardappel over? Snijd de zoete aardappel in reepjes, besmeer met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. Zet even in de oven en je hebt heerlijke frietjes.

Allergenen :
Vis
Tarwe
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Zeebaarsfilet

(Bevat Vis)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Limoen

¼ stuk(s)

Rode peper

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

25 gram

Bloem

3 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

30 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4266 kJ
Energie (kcal)1020 kcal
Vetten63.8 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten71.1 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels11.5 g
Eiwitten34.9 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in dunne partjes.
  • Meng de partjes in een kom met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1/2 el olijfolie per persoon.
  • Verdeel de zoete-aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
  • Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de limoen in 4 partjes.
Beslag maken
2
  • Snipper de ui (zie Tip). Snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Maak de pico de gallo: meng in een kom de ui, tomaat, rode peper, de helft van de verse kruiden en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met een snuf zout.
  • Maak in een grote kom een beslag van per persoon: 30 ml water en 25 g bloem, peper en zout. Meng in een tweede kom de panko met de overige verse kruiden.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan de laatste 2 - 3 minuten mee met de vis.

Vis bakken
3
  • Verhit 3 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Controleer of de koekenpan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de vis te bakken.
  • Haal de zeebaars door het bloembeslag en vervolgens door de panko. Leg de vis voorzichtig in de olie en bak de vis in 2 - 3 minuten per kant goudbruin, draai halverwege voorzichtig om. 
  • Leg een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde vis na het bakken op te laten uitlekken.
  • Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Serveren
4
  • Leg de vis op de borden en serveer de pico de gallo deels over de vis.
  • Leg de avocadoplakjes als een waaier ernaast op het bord. 
  • Serveer met de zoete-aardappelpartjes, de citroenmayonaise en 1 limoenpartje per persoon.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.