Kokos-noedelsoep met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

met udonnoedels, vers citroengras en basilicum

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry's of zoals in de zomermaanden koud met een dipsausje.

Labels:
Caloriebewust
Eenpansgerecht
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

¾ stuk(s)

Wortel

100 gram

Snijbonen

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

100 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Vers citroengras

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

2.5 gram

Vers basilicum

¼ stuk(s)

Limoen

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

300 ml

Zoutarme kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)630 kcal
Energie (kJ)2636 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers9 g
Vezels10 g
Eiwitten27 g
Zout8 g

Benodigdheden

Rasp
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de wortel in dunne pakjes. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 150 ml kokend water. Laat eventueel ook de vissaus achterwege, of voeg enkel naar smaak toe bij serveren.

Bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de gember en rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Soep koken
3

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de wortel toe aan de pan. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de udonnoedels mee.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de soep.

Garnering voorbereiden
4

Scheur ondertussen de blaadjes basilicum grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

Op smaak brengen
5

Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met de vissaus, het limoensap, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met het basilicum en de limoenparten.

Tip: Snijbonen zijn rijk aan vezels en bevatten belangrijke vitaminen en mineralen. Zoals calcium voor sterke botten, kalium voor een gezonde bloeddruk en ijzer voor een energiek gevoel.