topBanner
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

met udonnoedels, vers citroengras en basilicum

Lees meer

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry's of zoals in de zomermaanden koud met een dipsausje.

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

1.5 stuk(s)

Wortel

200 gram

Snijbonen

200 gram

Oosters gekruide kippendijstukjes

200 ml

Kokosmelk

1

Vers citroengras

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Limoen

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

Zelf toevoegen

600 ml

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2636 kJ
Energie (kcal)630 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout8.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Soeppan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de wortel in dunne pakjes. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de gember en rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten.

3

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de wortel toe aan de pan. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de udonnoedels mee.

4

Scheur ondertussen de blaadjes basilicum grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

5

Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met de vissaus, het limoensap, peper en zout.

6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met het basilicum en de limoenparten.