Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
0.63 stuk(s)
Paarse wortel
100 gram
Snijbonen
100 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
125 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Vers citroengras
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
2.5 gram
Vers basilicum
¼ stuk(s)
Limoen
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
300 ml
Zoutarme kippenbouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de paarse wortel in dunne pakjes. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de vissaus en 1/3 bouillonblokje per persoon, of kies voor natriumarme bouillon.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1-2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2-3 minuten.
Roer de kokosmelk goed door en voeg, samen met de bouillon, toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de peen toe aan de pan. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de noedels mee.
Tip: Je kunt de verse udonnoedels in vieren snijden voordat je ze aan de soep toevoegt. Dat eet een stuk makkelijker!
Scheur ondertussen de blaadjes basilicum grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.
Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en peper en zout naar smaak.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met het basilicum en de limoenparten.