HelloFresh
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

met vers citroengras en basilicum

Lees meer

.

Labels:FamilyQuick & easy
Allergenen :Glutenbevattende granenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

200 g

Paarse peen

200 g

Snijbonen

200 g

Oosters gekruide kippendijstukjes

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1

Vers citroengras

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

5 g

Verse basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Limoen

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

Zelf toevoegen

600 ml

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2791 kJ
Energie (kcal)667 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten9 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels7 g
Eiwitten21 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Soeppan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de paarse wortel in dunne pakjes. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1-2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2-3 minuten.

3

Roer de kokosmelk goed door en voeg, samen met de bouillon, toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de peen toe aan de pan. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de noedels mee.

4

Scheur ondertussen de blaadjes basilicum grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

5

Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en peper en zout naar smaak.

6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met het basilicum en de limoenparten.