Kokos-noedelsoep met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

met vers citroengras en basilicum

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Familie
Eenpansgerecht
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

0.63 stuk(s)

Paarse wortel

100 gram

Snijbonen

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

125 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Vers citroengras

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

2.5 gram

Vers basilicum

¼ stuk(s)

Limoen

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)457 kcal
Energie (kJ)1913 kJ
Vetten18.1 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten45.8 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels8.9 g
Eiwitten25.7 g
Zout6.9 g

Benodigdheden

Rasp
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de paarse wortel in dunne pakjes. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de vissaus en 1/3 bouillonblokje per persoon, of kies voor natriumarme bouillon.

Bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1-2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2-3 minuten.

Soep koken
3

Roer de kokosmelk goed door en voeg, samen met de bouillon, toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de peen toe aan de pan. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de noedels mee.

Tip: Je kunt de verse udonnoedels in vieren snijden voordat je ze aan de soep toevoegt. Dat eet een stuk makkelijker!

Garnering voorbereiden
4

Scheur ondertussen de blaadjes basilicum grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

Op smaak brengen
5

Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en peper en zout naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met het basilicum en de limoenparten.