Kogelbiefstuk met piccalilly
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kogelbiefstuk met piccalilly

Kogelbiefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade

Kogelbiefstuk komt uit de bovenbil van het rund. Dit noemt men de kogel omdat het naast het kogelgewricht zit. Wist je dat de kogel samen met de haas het meest malse stukje vlees oplevert?

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Radicchio en romaine

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

25 gram

Piccalilly

(Bevat Gluten, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2234 kJ
Energie (kcal)534 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers6 g
Vezels8 g
Eiwitten32 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie

Instructies

Krieltjes bakken
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes 5 - 6 minuten met het deksel op de pan. Bak daarna nog 5 minuten verder zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de bieslook fijn. Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Roer de zure room erdoor en voeg de gemengde salade, komkommer, rode ui en bieslook toe. Meng alles goed door elkaar.

Kogelbiestuk bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan. Bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Serveren
4

Snijd de biefstuk tegen de draad in, in dunne plakjes. Verdeel de salade over de borden en schep de gebakken krieltjes erbij. Verdeel de plakjes biefstuk over de salade. Proef de piccalilly en schep naar smaak over de biefstuk. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.