topBanner
Knolselderij-veldslastamppot

Knolselderij-veldslastamppot

Lees meer

Dit gerecht is een variatie op de klassieke stamppot. De knolselderij zorgt voor een aardse smaak en combineert goed met de frisse en knapperige veldsla. Je garneert het gerecht met zonnebloempitten en feta voor net dat beetje extra.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen :SelderijMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Knolselderij

(BevatSelderij)

2 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

6 bosje(s)

Verse tijm

20 gram

Zonnebloempitten

120 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Honing

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2812 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd20.7 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels15 g
Eiwitten21 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen en knolselderij. Schil de aardappelen (milva) en snijd in parten. Schil ook de knolselderij en snijd in blokjes. Kook de aardappelen en knolselderij, afgedekt, in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

2

Snijd ondertussen de sjalot in dunne, halve ringen en verkruimel de feta. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit 1/2 el per persoon van de roomboter in dezelfde koekenpan en bak de sjalot en tijm 10 minuten op middelhoog vuur lichtbruin. Voeg de honing en balsamicoazijn toe. Bak nog 30 seconden mee.

5

Stamp de aardappelen en knolselderij met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd, de helft van de feta en de helft van de veldsla toe en roer door.

6

Verdeel de overige veldsla over de borden en schep daar de knolselderij-veldslastamppot op. Verdeel de sjalot over de stamppot en garneer met de overige feta en zonnebloempitten (zie tip).