Skip to main content
Kipworstjes met wortelpuree

Kipworstjes met wortelpuree

met broccoli, ketjapjus en gomasio

4.2
(77)

Het zal je misschien verbazen, maar wortels waren niet altijd oranje! Oude wortels waren er in paars, geel, rood en wit. De oranje variant werd voor het eerst gekweekt in Nederland in de 17e eeuw.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

100 gram

Broccoli

10 ml

Ketjap manis

(Bevat: Soja, Tarwe)

¼ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Selderij)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1

[Plantaardige] melk

¾ el

Mosterd

60 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2521 kJ
Energie (kcal)603 kcal
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten58.6 g
waarvan suikers18.3 g
Vezels18.2 g
Eiwitten27.9 g
Zout3.1 g
Potassium1433 mg
Calcium98 mg
Iron1.9 mg
Pan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Groenten koken
1

Was of schil de aardappelen en wortel en snijd beide in grove stukken. Zet de aardappelen en wortel onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.

Worstjes bakken
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg vervolgens de ui toe en bak 4 - 6 minuten, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om.

Broccoli koken
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli 5 - 7 minuten. Giet af, breng op smaak met peper en zout en laat uitstomen.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Jus maken
4

Voeg de ketjap, roomboter en 1/2 el mosterd per persoon toe aan de worst. Verkruimel het bouillonblokje erboven, roer goed door en blus af met de aangegeven hoeveelheid water. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken tot serveren.

Groenten pureren
5

Stamp de aardappelen en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de wortelpuree en broccoli over de borden. Bestrooi met de gomasio-tuinkruiden en serveer de worstjes ernaast. Verdeel de jus over de worstjes en puree.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders