Kipworstjes met wortelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipworstjes met wortelpuree

Kipworstjes met wortelpuree

met broccoli, ketjapjus en gomasio

.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

100 gram

Broccoli

10 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

100 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Gesneden ui

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1

[Plantaardige] melk

¾ el

Mosterd

60 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2423 kJ
Energie (kcal)579 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten52.1 g
waarvan suikers10 g
Vezels15.4 g
Eiwitten54.2 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Was of schil de aardappelen en wortel en snijd beide in grove stukken. Zet de aardappel en wortel onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.

Jus maken
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg vervolgens de halve uienringen toe en dek de pan af. Bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om.

Broccoli koken
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 - 7 minuten gaar. Giet af, laat uitstomen en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Serveren
4

Voeg per persoon: 1/2 el ketjap, 1/2 el mosterd, 1 el roomboter en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan met de worst. Roer goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken tot serveren.