Kipgyros met tomatenorzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met tomatenorzo

Kipgyros met tomatenorzo

met munt-yoghurtdressing

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgyros

½ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

BBQ-rub

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2824 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten25.9 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten73.7 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels10 g
Eiwitten32.8 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in dunne repen.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes en snijd de verse munt fijn.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Saus maken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de ui, de helft van de knoflook en 1 1/2 tl BBQ rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de passata en per persoon: 50 ml kookvocht en 1/2 tl suiker toe. Verlaag het vuur en laat de saus, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes pruttelen.
Kipgyros bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de andere helft van de ui en knoflook.
  • Voeg de paprikareepjes toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kipgyros toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Meng ondertussen de orzo door de saus en laat het geheel 2 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een kom de komkommer met de yoghurt en de helft van de munt.
  • Breng op smaak met per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de tomatenorzo over diepe borden. Schep de kipgyros met groenten erbovenop.
  • Garneer met de yoghurtdressing en de overige munt.