
Kipgyros met tomatenorzo
met munt-yoghurtdressing
Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
100 gram
Kipgyros
½ stuk(s)
Komkommer
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Passata
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
BBQ-rub
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Paprika
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ tl
Suiker
½ tl
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in dunne repen.
- Snijd de komkommer in halve maantjes en snijd de verse munt fijn.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

- Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de ui, de helft van de knoflook en 1 1/2 tl BBQ rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon 2 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de passata en per persoon: 50 ml kookvocht en 1/2 tl suiker toe. Verlaag het vuur en laat de saus, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes pruttelen.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de andere helft van de ui en knoflook.
- Voeg de paprikareepjes toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de kipgyros toe en bak 4 - 5 minuten.
- Meng ondertussen de orzo door de saus en laat het geheel 2 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

- Meng in een kom de komkommer met de yoghurt en de helft van de munt.
- Breng op smaak met per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl extra vierge olijfolie, peper en zout.
- Verdeel de tomatenorzo over diepe borden. Schep de kipgyros met groenten erbovenop.
- Garneer met de yoghurtdressing en de overige munt.