Kipgehaktballetjes met pestoroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgehaktballetjes met pestoroomsaus

Kipgehaktballetjes met pestoroomsaus

met aardappelpartjes met gesmolten kaas en groene groenten

De kipgehaktballetjes zijn op z'n Italiaans gekruid met oregano, knoflook en cayenne. Samen met de romige pestosaus zet je een zomers AVGtje op tafel!

Labels:
Makkelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

75 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Courgette

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

75 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Pesto-vinaigrette

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)882 kcal
Energie (kJ)3690 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers12 g
Vezels8.2 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Aardappelpartjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen en snijd in parten. Dep de aardappelparten droog met keukenpapier. Meng de aardappelparten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, zout en peper. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Voorbereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snipper de sjalot. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snuf zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Kipgehaktballetjes bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en bak de kipgehaktballetjes in 4 - 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de kookroom en pesto-vinaigrette toe. Verlaag het vuur en laat het geheel nog 5 - 8 minuten, afgedekt, sudderen. Haal de deksel van de pan en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

Groenten bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de sjalot en courgette 4 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelpartjes afmaken
5

Haal de aardappelpartjes uit de oven en meng met de geraspte Italiaanse kaas. Bak nog 3 minuten in de oven tot de kaas krokant is.

Serveren
6

Verdeel de kipgehaktballetjes met pestosaus over de borden. Serveer met de groenten en de aardappelpartjes.