HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipgehaktballetjes Met Pestoroomsaus
topBanner
Kipgehaktballetjes met pestoroomsaus

Kipgehaktballetjes met pestoroomsaus

met aardappelpartjes met gesmolten kaas en groene groenten

Lees meer

De kipgehaktballetjes zijn op z'n Italiaans gekruid met oregano, knoflook en cayenne. Samen met de romige pestosaus zet je een zomers AVGtje op tafel!

Labels:Makkelijk
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Sjalot

⅔ stuk(s)

Courgette

6 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

150 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Pesto-vinaigrette

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3690 kJ
Energie (kcal)882 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen en snijd in parten. Dep de aardappelparten droog met keukenpapier. Meng de aardappelparten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, zout en peper. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snipper de sjalot. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snuf zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en bak de kipgehaktballetjes in 4 - 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de kookroom en pesto-vinaigrette toe. Verlaag het vuur en laat het geheel nog 5 - 8 minuten, afgedekt, sudderen. Haal de deksel van de pan en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de sjalot en courgette 4 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

5

Haal de aardappelpartjes uit de oven en meng met de geraspte Italiaanse kaas. Bak nog 3 minuten in de oven tot de kaas krokant is.

6

Verdeel de kipgehaktballetjes met pestosaus over de borden. Serveer met de groenten en de aardappelpartjes.