Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Kipfilet
50 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
⅓ bosje(s)
Bospeen
200 gram
Krieltjes
2 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Bloem
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
½ el
Olijfolie
50 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in de lengte in kwarten en halveer de kleine. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak 20 - 25 minuten in de oven.
Weetje: Wist je dat je het loof van de bospeen ook kunt eten? Het zit zelfs bomvol vitaminen en mineralen zoals calcium, kalium, vitamine C en vitamine K. Naast pesto kun je er ook soep van maken of kruidenthee van zetten.
Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 20 – 25 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 15 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Haal de kipfilet daarna uit de pan en bewaar apart.
Snijd de bieslook fijn.
Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de kipfilet op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de roomboter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak 1 minuut, of tot de bloem begint te geuren. Voeg vervolgens per persoon: 50 ml kookroom en 50 ml water toe en verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon erboven. Breng op smaak met peper. Roer goed door zodat de saus een geheel wordt en laat 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken. Voeg vlak voor serveren de bieslook en de kipfilet toe aan de pan met de saus.
Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de kipfilet in bieslookroomsaus en de geroosterde bospeen.