Skip to main content
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje, avocado, cherrytomaten en rucola

4.3
(268)

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

20 gram

Serranoham

½ stuk(s)

Rode ui

20 gram

Rucola

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Avocado

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4475 kJ
Energie (kcal)1069 kcal
Vetten58.2 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten84.8 g
waarvan suikers15 g
Vezels13.1 g
Eiwitten48 g
Zout3.3 g
Potassium750 mg
Calcium24 mg
Iron0.5 mg
Grillpan of koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Deksel
Saladekom

Instructies

Brioche toasten
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Bak de krieltjes 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur. Snijd de brioche open en toast 3 - 5 minuten met de snijkant naar beneden, of tot het broodje goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.
Burger afmaken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de burger 5 minuten.
  • Snijd de ui in halve ringen en voeg toe aan de pan. Draai de burger om en bak 3 - 4 minuten aan de andere kant.
  • Snijd een paar plakjes van de mozzarella voor op de burger. Snijd de overige mozzarella in kleinere stukjes.
  • Verdeel de mozzarellaplakken over de burger, dek de pan af en laat 1 minuut smelten.
Salade maken
3
  • Verdeel de serranoham over een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten bovenin de oven.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de cherrytomaten, rucola en overige mozzarella toe en roer goed door.
Serveren
4
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Snijd het briochebroodje open en besmeer met mayonaise naar smaak.
  • Beleg met de avocado en wat van de salade. Leg hierop de cheeseburger en verdeel de krokante serranoham en gebakkken ui erover.
  • Serveer de burger met de krieltjes en de overige salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders