Kalfsburger met frisse salade
Kalfsburger met frisse salade

Kalfsburger met frisse salade

met gebakken krieltjes, augurk en gesmolten cheddar

Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Allergens:
Gluten
•Barley
•Mustard
•Soy
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

¼ head

Butter lettuce

1.5 piece

Tomato

½ piece

Onion

25 g

Chopped ​​pickles

10 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)

1 piece

Veal burger

(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)

15 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3468 kJ
Calories829 kcal
Fat57.8 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate48 g
Sugar7 g
Dietary Fiber9.7 g
Protein27.5 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Casserole with Lid
•Small Bowl
•Tall-Sided Pan
•Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 20 - 25 minuten. Schep regelmatig om, haal na 15 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
2

Scheur ondertussen de bladeren van de sla grof. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Hak de augurk fijn.

Saus maken
3

Meng in een kleine kom de mayonaise, de worcestershiresaus, de helft van de gehakte augurk en een snuf zout. Voeg per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water toe. Bewaar apart tot gebruik.

Kalfsburger bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalfsburger 2 - 3 minuten op de ene kant. Voeg de helft van de ui toe aan de pan en bak deze met de burger mee. Draai de burger vervolgens om, verdeel de cheddar over de burgers en bak nog 2 - 3 minuten op de andere kant. 

Salade maken
5

Meng in een saladekom de sla, de tomaat, de overige ui en de helft van de mayonaisesaus. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade, de krieltjes en de kalfsburger met cheddar over de borden. Serveer met de overige augurk en de overige mayonaisesaus.