Kabeljauw met citroen-kruidensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw met citroen-kruidensaus

Kabeljauw met citroen-kruidensaus

met frisse salade en krieltjes

Cherrytomaten zijn kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten veel meer vitaminen en mineralen.

Labels:
+ Gratis Videoland
Allergenen :
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

5 gram

Verse dille & bieslook

¼ stuk(s)

Citroen

30 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Grove mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3022 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten39.2 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten58.3 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels10.2 g
Eiwitten30.9 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Saladekom
Kleine kom
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de kabeljauw uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. 
  • Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de sperziebonen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten krokant.
  • Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Snijden
2
  • Kook de gebroken sperziebonen 6 - 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en spoel onder koud water.
  • Halveer de rode cherrytomaten en meng in een saladekom met extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit boven een kleine kom.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Haal uit de pan en breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng ondertussen in een kom de helft van de verse kruiden met per persoon: 2 el extra vierge olijfolie, 1 tl citroensap, 1/2 tl grove mosterd, 1 tl honing, peper en zout.
  • Verhit de pan van de kabeljauw opnieuw zonder extra olie op hoog vuur en voeg de knoflook, sperziebonen en panko paneermeel toe. Bak 3 - 4 minuten al roerend, of tot de panko goudbruin kleurt. Zet het vuur uit en voeg de overige verse kruiden toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Voeg de salademix toe aan de saladekom met cherrytomaten.

Tip: Houd eventueel wat panko apart om later over de kabeljauw te strooien voor een krokante topping.

Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes over de borden.
  • Leg de kabeljauw naast de krieltjes. Besprenkel met de kruidendressing en citroenrasp naar smaak (zie Tip).
  • Serveer met de salade. 
  • Verdeel de sperziebonen met panko over de salade.

Tip: Strooi de panko ook over de kabeljauw als je deze apart hebt gehouden.