Met ingrediënten als Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variant van het alom bekende broodje shoarma. Makkelijk én gezellig: zet de verschillende onderdelen van het gerecht op tafel, dan kan iedereen zijn eigen broodje maken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelpartjes
1 tl
Gedroogde rozemarijn
1 stuk(s)
Volkoren pitabrood
2 stuk(s)
Tomaat
40 gram
Groene pesto
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
40 gram
IJsbergsla en veldsla
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn en de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 18 – 22 minuten in de oven, of totdat de aardappelpartjes knapperig zijn. Schep halverwege om.
Besprenkel de pitabroodjes met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de aardappelpartjes in de oven of in een broodrooster.
Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng in een saladekom met de pesto .
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt met de overige olijfolie in 5 minuten los.
Meng het gehakt met de tomaat-pestosalade en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes vullen met tomaat-pestosalade en de ijsbergslamelange. Serveer met de aardappelpartjes.