Skip to main content
Italiaanse pitabroodjes met rundergehakt
Italiaanse pitabroodjes met rundergehakt

Italiaanse pitabroodjes met rundergehakt

Met aardappelpartjes, tomaat-pestosalade en sla

4.0
(701)

Met ingrediënten als Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variant van het alom bekende broodje shoarma. Makkelijk én gezellig: zet de verschillende onderdelen van het gerecht op tafel, dan kan iedereen zijn eigen broodje maken.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

1 tl

Gedroogde rozemarijn

1 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(Bevat: Gluten)

2 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Groene pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

40 gram

IJsbergsla en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4188 kJ
Energie (kcal)1001 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels9 g
Eiwitten40 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Aardappelpartjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn en de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 18 – 22 minuten in de oven, of totdat de aardappelpartjes knapperig zijn. Schep halverwege om.

Pitabroodjes bakken
2

Besprenkel de pitabroodjes met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de aardappelpartjes in de oven of in een broodrooster.

Salade maken
3

Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng in een saladekom met de pesto .

Gehakt bakken
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt met de overige olijfolie in 5 minuten los.

Gehakt mengen
5

Meng het gehakt met de tomaat-pestosalade en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes vullen met tomaat-pestosalade en de ijsbergslamelange. Serveer met de aardappelpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders