HelloFresh
topBanner
Indonesische curry met lamsgehakt

Indonesische curry met lamsgehakt

Lees meer

De oorsprong van de besengek-curry ligt in Indonesië. Ajam besengek is een Indonesisch recept met kip en kokosmelk. Wij hebben hier een variant op gemaakt met lamsgehakt, veel groenten en yoghurt in plaats van kokosmelk.

Labels:DiscoveryEten binnen 3 dagenOriginal
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 g

Kruimige aardappelen

100 stuks

Besengek-currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Selderij)

⅔ blik

Tomatenpuree

100 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 g

Lamsgehakt

1 stuks

Paksoi

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Pompoenblokjes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 blik

Linzen

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3268 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels13 g
Eiwitten31 g
Zout2.8 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen (frieslander) en snijd in blokjes van 1 cm.

2

Meng in een kom de currypasta met de tomatenpuree en de helft van de yoghurt.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak het lamsgehakt in 2 – 3 minuten los. Voeg het currypasta-mengsel en de aardappelen toe en bak, al roerend, 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, 8 – 10 minuten.

4

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi, snijd de paksoi grof, maar houd de stelen apart van de groene bladeren.

5

Voeg halverwege de pompoenblokjes en witte delen van de paksoi toe aan de wok of hapjespan. Voeg in de laatste 2 minuten de linzen en groene delen van de paksoi toe. Breng de curry op smaak met peper en zout. Is de curry nog wat waterig? Laat dan het overtollig water verdampen door de curry 2 – 5 minuten langer door te koken, zonder deksel, op middellaag vuur.

6

Verdeel de curry over de borden en garneer met de overige yoghurt.