HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHutspotsoep Met Rookworst En Tomaat
topBanner
Hutspotsoep met rookworst en tomaat

Hutspotsoep met rookworst en tomaat

met bladpeterselie en een gegratineerd bruin broodje

Supersnel
Lees meer

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenEiSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Mix van gesneden wortel en ui

20 gram

Mix van ui en knoflook

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

2 stuk(s)

Varkensrookworst

1 stuk(s)

Pruimtomaat

2 stuk(s)

Bruine pistolet

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Soja, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

700 ml

Runderbouillon

2 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3152 kJ
Energie (kcal)753 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels11 g
Eiwitten24 g
Zout8.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui-wortelmix, de ui-knoflookmix en de voorgekookte krieltjes toe. Bak 3 - 4 minuten.

2

Snijd de varkensrookworst in plakken en de tomaat in blokjes. Blus de groenten in de soeppan af met de bouillon en voeg vervolgens de rookworst en de tomaat toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Snijd het bruine broodje in plakken, verdeel over een bakplaat met bakpapier en bestrooi met en de belegen kaas.

3

Gratineer de plakjes brood met kaas 4 - 5 minuten in de oven. Stamp de soep grof met een aardappelstamper. Voeg 1 el mosterd per persoon toe aan de soep en verhit nog 3 minuten. Snijd de bladpeterselie grof.

4

Proef de soep en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over soepkommen en garneer met de bladpeterselie. Serveer de gegratineerde plakjes brood erbij.