Merguez heeft zijn kleur, geur en smaak te danken aan de specifieke kruiden van de worst - paprika, chili, koriander, komijn, gember en nog veel meer!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Rundermerguezworstje
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
0.48 tl
Gemalen kaneel
15 gram
Rozijnen
2.5 gram
Verse krulpeterselie
2 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
50 ml
Zoutarme groentebouillon
Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes, Midden-Oosterse kruidenmix en zout en peper naar smaak toe. Bak de aardappelblokjes 22 - 27 minuten. Schep regelmatig om.
Snijd het vel van het worstje en knijp het vlees uit het vel. Verhit de overige zonnebloemolie in een hapjespan met deksel en bak de rundermerguez in 3 minuten rondom bruin. Bewaar ook de pan met bakvet.
Snijd ondertussen de courgette, de paprika en de wortel in blokjes van 1/2 cm. Voeg de wortel toe aan de hapjespan met het bakvet van de rundermerguez en bak 3 - 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de courgette, paprika, kaneel en bouillon toe. Draai het vuur middellaag en laat 12 minuten stoven met de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan, voeg de rozijnen en de rundermerguez toe en laat nog 3 minuten inkoken.
Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.
Serveer de gebakken aardappelblokjes met de groentestoof en de rundermerguez. Garneer met de krulpeterselie.