Groentestoofpotje met rundermerguez
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groentestoofpotje met rundermerguez

Groentestoofpotje met rundermerguez

met gebakken aardappeltjes

Merguez heeft zijn kleur, geur en smaak te danken aan de specifieke kruiden van de worst - paprika, chili, koriander, komijn, gember en nog veel meer!

Labels:
Familie
Extra groente
Familie
Lactose-arm

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Rundermerguezworstje

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

0.48 tl

Gemalen kaneel

15 gram

Rozijnen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

50 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)761 kcal
Energie (kJ)3185 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers25 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Aardappelen bakken
1

Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes, Midden-Oosterse kruidenmix en zout en peper naar smaak toe. Bak de aardappelblokjes 22 - 27 minuten. Schep regelmatig om.

Merguez bakken
2

Snijd het vel van het worstje en knijp het vlees uit het vel. Verhit de overige zonnebloemolie in een hapjespan met deksel en bak de rundermerguez in 3 minuten rondom bruin. Bewaar ook de pan met bakvet.

Wortel bakken
3

Snijd ondertussen de courgette, de paprika en de wortel in blokjes van 1/2 cm. Voeg de wortel toe aan de hapjespan met het bakvet van de rundermerguez en bak 3 - 5 minuten op middelhoog vuur.

Groenten stoven
4

Voeg de courgette, paprika, kaneel en bouillon toe. Draai het vuur middellaag en laat 12 minuten stoven met de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan, voeg de rozijnen en de rundermerguez toe en laat nog 3 minuten inkoken.

Peterselie snijden
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de gebakken aardappelblokjes met de groentestoof en de rundermerguez. Garneer met de krulpeterselie.