topBanner
Kruidige pompoensoep met grana padano en pompoenpitbrood

Kruidige pompoensoep met grana padano en pompoenpitbrood

Het brood is gemaakt van spelt

Lees meer

De pompoensoep heeft een kruidige smaak door het gebruik van kaneel en komijnpoeder. Wil je hier nog meer kruiden aan toevoegen en heb je tijm over van de andere gerechten? Ris dan de blaadjes van de overige takjes en roer deze na het pureren door de soep. De Italiaanse grana padano maakt het gerecht helemaal af!

Allergenen :Glutenbevattende granenLupineEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Peen

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Gemalen kaneel

400 gram

Pompoenblokjes

2 stuk(s)

Biologisch broodje met pompoenpitten

(BevatGlutenbevattende granen, Lupine)

20 gram

Geraspte grana padano

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

stuk(s)

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)1974.8480000000002 kJ
Energie (kcal)472 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikersnull.0 g
Vezels15 g
Eiwitten23 g
Zoutnull.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Mes
Grote pan
Bakplaat
Oven
Staafmixer of blender
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 400 ml water per persoon en verwarm de oven voor op 210 graden.

2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in dunne halve plakken.

3

Verhit de olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen, komijnpoeder en kaneel toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de pompoen en 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.

4

Bak ondertussen het pompoenpitbrood 6 – 8 minuten in de oven. Houd eventuele overige pompoenpitten apart.

5

Haal de soep van het vuur, pureer de soep met een staafmixer of in een blender en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak het overige water toe om de soep vloeibaarder te maken.

6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de grana padano en eventueel met achtergehouden pompoenpitten en een scheutje olijfolie naar smaak.

7

Serveer de pompoensoep met het pompoenpitbrood.

Tip! Gebruik je een staafmixer? Houd de pan dan schuin. Zo kan de soep het beste door de staafmixer stromen. Heb je nog wat Turkse yoghurt over van de hamburgertjes? Garneer de soep met een ½ el Turkse yoghurt en strooi daar grana padano overheen. Wil je het gerecht een Oosters tintje geven? Voeg dan een scheutje kokosmelk toe, fijngesneden gember en een beetje chilipeper of chilipoeder toe.