HelloFresh
topBanner
Groentestoofpotje met rundermerguez

Groentestoofpotje met rundermerguez

Met gebakken aardappeltjes en rozijnen

Lees meer

Merguezworstjes komen uit de Noord-Afrikaanse keuken en zijn zo smaakvol doordat ze gemaakt worden met onder andere harissa, chilli en komijn. De pittige worstjes komen goed tot hun recht bij de zoete smaken van dit gerecht.

Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Vastkokende aardappelen

2 tl

Paprikapoeder

4 stuks

Rundermerguezworstje

1 stuks

Courgette

1 stuks

Rode paprika

200 g

Peen

2 tl

Gemalen komijn

1 tl

Gemalen kaneel

40 g

Rozijnen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

6 takje

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

4 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3632 kJ
Energie (kcal)868 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers31.7 g
Vezels11 g
Eiwitten40 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes, het paprikapoeder en zout en peper naar smaak toe. Bak de aardappelblokjes 14 – 16 minuten. Schep regelmatig om.

2

Prik ondertussen de rundermerguez twee keer in met een mes. Verhit de overige zonnebloemolie in een hapjespan met deksel en bak de rundermerguez in 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie. Bewaar ook de pan met bakvet.

3

Snijd de courgette, de rode paprika en de peen in blokjes. Voeg de peen toe aan de hapjespan met bakvet en bak 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

4

Voeg vervolgens de courgette, paprika, komijn, kaneel en bouillon toe. Draai het vuur middellaag en laat 5 minuten stoven met de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan, voeg de rozijnen en de rundermerguez toe, en laat nog 3 minuten inkoken.

5

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

6

Serveer de gebakken aardappelblokjes met de groentestoof en de rundermerguez. Garneer met de krulpeterselie.