topBanner
Groenteburger met wortel en ravigotesaus

Groenteburger met wortel en ravigotesaus

Met kappertjes en augurk

Lees meer

Zelf burgers maken is hartstikke makkelijk, zeker met het groentedeeg dat je van ons krijgt. Maak voor het draaien van de burgers je handen nat onder de koude kraan, zo plakt het deeg minder.

Labels:InspiratieOriginalVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSelderijMelk (inclusief lactose)SesamzaadLupineEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Rode ui

150 gram

Groenteburgerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Selderij)

100 gram

Peen, gesneden

2 stuk(s)

Hamburgerbol

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)

½ stuk(s)

Botersla

80 gram

Ravigotesaus

(BevatEi, Mosterd)

75 gram

Kappertjes en augurken

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels12 g
Eiwitten13 g
Zout4.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de bataat en snijd in repen van 1 cm dik. Snijd de rode ui in ringen.

2

Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier en meng met de olijfolie, peper en zout. Bak de bataat 20 – 25 minuten in de oven, schep halverwege om. Zorg dat er nog ruimte over is in de oven voor een rooster met de broodjes die later meegebakken worden.

3

Meng ondertussen het groenteburgerdeeg met ¼ van de peen in een kom. Maak per persoon 1 stevige burger (zie tip en intro). Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak beide zijden van de burgers op hoog vuur in 2 – 3 minuten aan. Verlaag het vuur en bak de burgers op middelhoog vuur nog 3 – 4 minuten, keer tussendoor om.

4

Verhit ondertussen in een andere koekenpan de overige roomboter en bak de rode ui met de overige peen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Leg de burgerbroodjes op een rooster, schuif bij de bataat in de oven en bak de laatste 5 minuten mee. Haal ondertussen de bladeren los van de slakrop en meng de sla met de gebakken peen, ui en de helft van de ravigotesaus.

6

Leg de burgers op de broodjes en verdeel de bataat en de salade over de borden. Serveer de kappertjes en augurken en de overige ravigotesaus apart, zodat iedereen deze naar eigen smaak kan toevoegen.