HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGriekse Yoghurt Met Mango
topBanner
Griekse yoghurt met mango

Griekse yoghurt met mango

Met pistachenoten en kokos

Lees meer

Dit kleurrijke dessert maak je in een handomdraai. De mango pureer je met wat suiker en water, en is een zoete tegenhanger van de zure, romige Griekse yoghurt. De pistachenoten en kokosrasp geven dit dessert een exotisch tintje.

Allergenen :NotenMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4

20 gram

Pistachenoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

1 stuk(s)

Mango

250 ml

Biologische yoghurt Griekse stijl

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

2 tl

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1264 kJ
Energie (kcal)302 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten18 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels3 g
Eiwitten9 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en roosterde pistachenoten 4 – 6 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de kokosrasp toe.

2

Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes. Mix ineen hoge kom met staafmixer de mango met de suiker en 1/2 el water per persoon tot een gladde puree.

3

Schep een laagje Griekse yoghurt in de glazen, gevolgd door een laagje mangopuree. Herhaal deze stappen tot de puree op is. Garneer met de pistachnoten en kokosrasp.