Gourmetbox - premium 2023 - Easter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gourmetbox - premium 2023 - Easter

Gourmetbox - premium 2023 - Easter

Complete box met feestelijke receptjes voor op het gourmetstel

Allergenen :
Gerst
•Rogge
•Tarwe
•Lupine
•Melk (inclusief lactose)
•Sesamzaad
•Gluten
•Soja
•Schaaldieren
•Eieren
•Walnoten
•Mosterd
•Selderij
•Pinda's
•Sulfiet
•Vis
•Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

stuk(s)

Baguette

(Bevat Gerst, Rogge, Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Selderij, Sesamzaad, Soja, Eieren, Melk (inclusief lactose))

gram

Ongezouten boter

gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

stuk(s)

Wildzwijnburger

stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat Lupine, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Noten, Soja)

stuk(s)

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

stuk(s)

Plantaardige nuggets

(Bevat Tarwe, Gerst, Gluten, Soja Kan bevatten Mosterd)

gram

Pikante uienchutney

gram

Raclettekaas

gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

stuk(s)

Kabeljauw in citroen-rozemarijnmarinade

gram

Aardappelblokjes

pak(ken)

Koekjesdeeg gezouten karamel

(Bevat Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

stuk(s)

Appel

gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

tl

Gemalen kaneel

gram

Veldsla

gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

stuk(s)

Citroen

zakje(s)

BBQ-rub

stuk(s)

Mini-komkommer

gram

Passata

stuk(s)

Rode puntpaprika

gram

Whiskeysaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

stuk(s)

Courgette

gram

Champignons

gram

Caponatadip

(Bevat Selderij)

gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Sulfiet, Tarwe)

stuk(s)

Peer

gram

Kipsatéblokjes

gram

Zalmfilet

(Bevat Vis)

gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

gram

Biefstukpuntjes

gram

Varkenshaaspuntjes

stuk(s)

Speklap

stuk(s)

Bao-broodje

gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

zakje(s)

Italiaanse kruiden

stuk(s)

Knoflookteen

gram

Pittige tortillachips

gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

gram

Avocadodip

gram

Gesneden jalapeño's

gram

Snackmix

gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

gram

Truffeltapenade

gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

gram

Barbecuesaus

(Bevat Mosterd)

gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

gram

Rode cherrytomaten

gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

naar smaak

Olijfolie

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)24044 kJ
Energie (kcal)5747 kcal
Vetten363.5 g
waarvan verzadigd85.3 g
Koolhydraten403.9 g
waarvan suikers123.7 g
Vezels41 g
Eiwitten199.5 g
Zout19.9 g

Benodigdheden

•Kom
•Rasp
•Grote kom
•Garde
•Saladekom

Instructies

Visduo van kabeljauw en garnalen
1

1. Voorbereiden

Snijd de gemarineerde kabeljauw in blokjes van ongeveer 2 - 3 cm.

Pers 1 knoflookteen per persoon of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met de garnalen en 1 el olijfolie per persoon (zie Tip 1). Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.


2. Bakken (aan tafel)

Bak de garnalen en kabeljauw op de bakplaat gaar (zie Tip 2).

Tip: Tip 1: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe aan de garnalen. Tip 2: Serveer de vis eventueel met de citroen-yoghurtsaus die je maakt bij de aardappelblokjes, of besprenkel naar smaak met het sap van de citroen.

Aardappelblokjes met raclettekaas
2

1. Voorbereiden

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens de citroen in partjes. Meng in een kom de mayonaise, de volle yoghurt en de citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kom de aardappelblokjes met 1 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak ze 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen.


2. Bakken (aan tafel)

Bak de aardappelblokjes in een pannetje goudbruin en gaar (zie Tip). Leg er vervolgens een plakje raclettekaas op en bak onder de gril tot de kaas gesmolten is. Serveer met de yoghurt-citroenmayonaise.

Tip: Voeg voor nog meer smaak 1 tl van de kruidenboter bij de aardappelblokjes in het pannetje en roer goed door.

Gemengde groenten
3

1.Groenten snijden - NEW

Halveer de courgette in de lengte, snijd in repen en vervolgens in dunne reepjes. Halveer de champignons.


2.Groenten op smaak brengen

Meng in een grote kom per persoon: 1/2 tl BBQ rub (s) en 1/2 el olijfolie. Voeg de courgette en puntpaprika toe aan de kruidenolie in de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.


3.Serveren (aan tafel)

Bak de courgette aan tafel totdat deze gaar zijn. Garneer met 1/4 el pesto per persoon.

Bak de paprika aan tafel totdat deze gaar zijn. Garneer met de feta.

Bak champignons met de kruidenroomkaas.

Tip: (s) Let op: de BBQ rub is een beetje pittig. Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder, of houd een schaaltje groenten zonder kruiden apart.

Vlees- en veggiekwartet met kipsaté, varkensworstjes, vegetarische nuggets en wildzwijnburgers met uienchutney
4

1. Voorbereiden

Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat. Serveer de vlees-, vis- en veggie-opties op tafel met de whiskeysaus en satésaus.


2. Bakken (aan tafel)

Bak de varkensworstjes en kipsatéblokjes tot ze gaar zijn (zie Tip 1). Bak de vegetarische nuggets goudbruin. Bak de wildzijnburgers gaar (zie Tip 2 & 3). Leg de raclettekaas in een pannetje en bak tot de kaas gesmolten is. Maak een burger met de wildzwijnburger of de vegetarische nuggets, de mini-hamburgerbol, de uienchutney, de raclettekaas en een paar slablaadjes.

Tip: Tip 1: Serveer de varkensworstjes met de citroen-yoghurtsaus die je maakt bij de aardappeltjes. Tip 2: De wildzwijnburger krimpt tijdens het bakken. Druk hem met je spatel een beetje plat op de bakplaat. Tip 3: Bak de wildzwijnburger eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je vlees het liefst eet.

Baguette met zelfgemaakte kruidenboter
5

1. Voorbereiden

Haal de roomboter uit de koelkast (zie Tip 1). Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de peterselie- en dilleblaadjes van de takjes en snijd ze zeer fijn. Snijd of knip de bieslook fijn.


2. Afbakken

Bak de baguette 12 – 15 minuten in de oven. Meng in een kom de helft van roomboter, knoflook en 2/3 van de verse kruiden met een vork tot een kruidenboter (zie Tip 2). Breng op smaak met peper en zout. Meng in de andere de overige roomboter met de truffeltapende. Breng op smaak met peper en zout. (NEW)


3. Serveren (aan tafel)

Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter.

Tip: TIp 1: Is de boter nog erg hard? Plaats deze dan in een ovenbestendige schaal kort in de oven, tot de boter zacht, maar niet gesmolten is. Tip 2: Je kan ook een handmixer gebruiken om de kruidenboter nog sneller te mengen.

Perencrumble
6

1. Voorbereiden

Schil of was de peren. Verwijder het klokhuis van de peren en snijd in blokjes. Meng de peer in een grote kom met per persoon: 1/4 tl kaneel, 1/2 tl citroensap en de walnootstukjes. Verkruimel het koekdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip 1).


2.Bakken (aan tafel)

Vul een gourmetpannetje met het peermengsel en bak tot de peren gaar zijn (zie Tip 2). Bedek met een laagje verkruimeld koekdeeg en bak tot het koekdeeg bruin kleurt. Laat de crumble even afkoelen zodat het koekdeeg hard kan worden. Serveer met een lepel Griekse yoghurt.

Tip: Tip 1: Bewaar het koekdeeg tot je het gaat verkruimelen in de koelkast. Dat maakt het verkruimelen makkelijker. Je gebruikt maar de helft van het koekdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van de rest van het deeg koekjes te bakken. Tip 2: Houd je wat van het peermengsel over? Verwerk het de volgende dag in je ontbijt, bijvoorbeeld bij de yoghurt.

Scrambled shakshuka
7

1. Shakshuka-saus voorbereiden

Meng in een kom de passata met de caponatadip en 1 mespuntje BBQ rub per persoon. Breng op smaak met peper en zout.


2. Eieren kloppen

Klop de eieren los in een kom. Breng flink op smaak met peper en zout. Verkruimel de witte kaas.


3. Bakken (aan tafel)

Schep 2 el shakshuka-saus in elk pannetje (zie Tip). Verdeel 2 el van de geklopte eieren per persoon over de saus. Bak 8 - 10 minuten. Garneer met een beetje witte kaas.

Tip: Houd je niet van shakshuka? Bak dan een mini-boerenomelet door wat groenten te bakken in je pannetje met het eimengsel en witte kaas. De shakshuka-saus kan je dan gebruiken als topping voor je mini-omelet.

Salade maken
8

  1. Salade maken

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve maantjes van 1 cm dik. Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom 1/2 el van de yoghurt-citroenmayonaise per persoon en de overige verse kruiden. Meng de appel, de komkommerblokjes, de cherrytomaten en de veldsla in de saladekom door de dressing en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).


2.Serveren (aan tafel)

Serveer de salade in een saladekom aan tafel.

Tip: Houd eventueel wat veldsla apart voor op de mini-burgertjes.

9
  • Pers 1 knoflookteen per persoon of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook en 1/4 zakje Italiaansekruiden met de biefstuk en 1 el olijfolie per persoon. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik. Herhaal deze stap ook voor de varkenshaas puntjes.
  • Snijd de zalmfilet in blokjes van ongeveer 2 - 3 cm. Snijd de dille fijn. Pers 1/4 citroen per persoon uit boven een kleine kom.
  • Voeg de zalmfilet toe en 1/2 el olijfolie per persoon en een snuf zout. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Meng in een kom de knoflook, gember en rode peper met de hoisinsaus. Snijd de speklap in blokjes van 1 bij 1 cm en meng met de marinade. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en laat minimaal 10 minuten intrekken.
10
  • Snijd de bao buns voorzichtig open en maak de binnen- en buitenkant een klein beetje vochtig met water. Pak de bao buns in met aluminiumfolie. Stoom de ingepakte bao buns 7 - 9 minuten in de oven.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Serveer de overige pesto, aioli, barbequesaus samen met de baguette.
  • Zet de snackmix op tafel.



Bakken aan tafel:

  • Verdeel de tortillachips in een pannetje en verdeel de gerapste kaas en jalapeños erover, Serveer net de avocado dip.