Gigli met burrata in tomatensaus
Gigli met burrata in tomatensaus

Gigli met burrata in tomatensaus

met champignons en wortel

Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Gigli

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Egg, Mustard)

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

1 piece

Carrot

65 g

Mushrooms

100 g

Passata

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

15 milliliters

Basil crème

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

½ bulb(s)

Burrata

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1.5 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories806 kcal
Energy (kJ)3374 kJ
Fat40.3 g
Saturated Fat12.1 g
Carbohydrate81.1 g
Sugar14.7 g
Dietary Fiber8.1 g
Protein26 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Sautépan or large frying pan
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Was of schil de wortel, snijd in de lengte in vieren en snijd vervolgens in dunne plakjes. Snijd de champignons in plakjes. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Pasta koken
2

Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan met water en kook de pasta, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar (zie Tip 1 & 2). Giet daarna af, bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht en houd de pasta afgedekt warm in de pan.

Tip 1: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Tip 2: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje of laat het volledig achterwege.

Groeten bakken
3

Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en wortel toe en bak, al roerend 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de ui toe en bak 3 - 4 minuten mee, of tot de ui zacht is geworden.

Saus afwerken
4

Voeg ondertussen de knoflook en Siciliaanse kruiden toe aan de pan met groenten en bak 1 minuut mee. Blus af met 1 tl balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata toe en laat 2 - 3 minuten mee inkoken. Voeg het kookvocht van de pasta toe en kook nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de kaas met een grove rasp.

Pasta mengen
5

Meng de pasta en de geraspte kaas door de saus.

Serveren
6

Verdeel de pasta met saus over diepe borden. Scheur de burrata in stukken en verdeel over de pasta. Besprenkel met de basilicumcrème.